2005
  Uutisia - News - Uutisia - News - Uutisia - News - Uutisia - News - Uutisia - News 2004

 

Vuosi 2004 Hupakossa ja Herdolfin koirarintamalla

Jo vuosi 2003 meni Hermannin kanssa niin upeasti kehässä, että saimme kutsun Kennelliiton järjestämään Champion-Of-Champions –gaalaan, jonne kutsutaan 100 menestyneintä näyttelykoiraa. Pistesija lasketaan Kennelliitosta ja pisteitä tulee RYP (ryhmäkehä) ja BIS- sijoituksista (Best In Show).

Maaliskuussa kävimme Hermannin kanssa bussireissuilla peräkkäisinä viikonloppuina sekä Liettuan että Latvian Voittajanäyttelyissä tuomisiksi oli kummankin maan valio- ja voittajatittelit sekä Baltian muotovalion vahvistus. Hermann keräsi ansaittua huomiota näillä matkoilla ja olemme todella monen kuva-albumissa.

Toukokuussa kävimme kantosiipialuksella Tallinnassa Voittajanäyttelyssä ja tuloksena oli Eestin Voittajatitteli.

Vuoden aikana kävimme Hermannin kanssa 21 näyttelyssä (tarkemmat tiedot tuloksista arvosteluineen löytyy Hermannin sivuilta CV-osiosta critiquen alta) ja tuloksena oli useita ROP-voittoja (rotunsa paras) sekä ryhmäsijoituksia. Erikoisnäyttelyssä tuli BIS-3 –sijoitus. Hermann on jälleen yhdistyksen pitämissä kultadoggipisteissä Suomen paras sininen doggi.

Herdolfin geenipoolia rikastuttamaan tuli vuoden aikana kaksi uutta pentua – molemmat Hermannin tyttäriä - jotka menivät sijoitukseen. Helmikuun oppikirjamaisista astutuksista ruotsalaisen Boarhunters Tina Turnerin kanssa syntyi 9 pentua, joista kävin kesäkuussa hakemassa Sissin (Boarhunters Victoria Herdolf) Suomeen. Sissi muutti Espooseen Sandran perheen luo.

Toinen pentu Wilma (Saradane’s Darla Herdolf) tuli suomalaisesta kennelistä, jonne tuli 10 pentua. Wilma muutti Tampereelle Riikan ja Mervin luo.

Adolfin näyttelyttäminen vastaa yleensä painajaista. Adolf on enemmän toiminnan mies ja pitää näyttelyttämistä huuhaatouhuna. Vuosittain isken kuitenkin päätäni kiveen ja vien Adolfia näytille. Arvostelut tälle charmantisti vanhenevalle, liki kuusivuotiaalle herralle on olleet kaikki ERIä (laatuna erinomainen) kaikista näyttelyistä ja Kuopion kolmen päivän näyttelyputkessa oli yhtenä päivänä tuloksena ROP! Voitti näistä yhtenä päivänä myös Hermannin. Ei siis lainkaan hullummin.

Tänä vuonna emme ehtineet kauheasti käydä poikien kanssa radalla, mutta muutamissa Hyvinkään torstaiharjoituksissa olimme Adolfin ja Hermannin kanssa mukana. Adolf jatkaa jatkossa vain lyhyen matkan spurtteja, mutta Hermann saa juosta vielä ainakin vuoden keskimatkaa. Menee tasaisen tappavalla tahdilla eteenpäin.

Muuta toimintaa olen Adolfin kanssa harrastanut mm. käymällä verijälkikurssin. Tätä on tarkoitus jatkaa muidenkin kanssa. Toiminnan tyyppinä Adolf piti tästä paljon.

Heinäkuussa metsälenkillä Adolf, Hermann ja Julius spottasivat supikoiralauman. Hermann etunenässä ne löysi, mutta Adolfille oli joku ilmeisesti osoittanut mieltään ja tämä koitui ko. eläimen tuomioksi. Adolf metsästi siis ensimmäinen elävän riistansa. Puoliso oli tietysti poissa kotoa silloin, joten ystävällisesti naapurimme auttoi riistan irroituksessa.

Kesäkuussa juhannuslemmen kokivat Adolf ja Hjördis. Tätä yhdistelmää olin suunnitellut jo neljä vuotta. Elokuun loppupuolella Hjördis synnytti 11 tervettä sinistä pentua. Synnytys sujui helposti ja ongelmitta. Pennut löysivät heti kodit ja muuttivat uusiin osoitteisiin lokakuussa. Pisimmälle lähti MaraJade, joka päätyi USAan Kaliforniaan Adolfin kasvattajan luokse. Amerikkalaiseen tapaan korvat typistettiin.

Olin jo aiemmin suunnitellut lähteväni tanskandoggien erikoisnäyttelyyn Amerikkaan ja kerrankin osui aikataulut kohdalleen. Näyttely pidettiin Teksasissa ja samaa matkaa vein MaraJaden siis USA:han. Erikoisnäyttely kesti viikon ja tuona aikana otin yli 700 kuvaa. Kuvat on nähtävillä Adolfin sivuilla.

Kotiin meille jäi Carmen (Herdolf Padme Naberrie). Jouluaattona neiti täytti 4 kk ja kasvaa kovaa vauhtia. Ensi vuonna on sitten tarkoitus ottaa Carmen Hermannin kaveriksi näyttelyihin.

Helmikuussa EGU järjesti ensimmäisen Match Shown Arabian parkkihallissa. Tähän epäviralliseen näyttelyyn osallistui ennätysmäärä koiria (n. 350 jos en väärin muista). Toimin jo suunnittelutoimikunnassa ja itse mätsärissä isojen koirien kehäsihteerinä. Helmikuussa 2005 järjestetään uusi Match Show (tervetuloa vaan kaikki lukijat, minulle tulee ennakkoilmoittautumiset), mutta Arabialla nostettiin hintoja tähtitieteellisiin summiin – eivät kai halunneet enää koiraihmisiä parkkihalliinsa – ja uusi paikka löytyi meille Kontulasta pommisuojasta.

Vuoden aikana kävimme Fionan ja Juliuksen kanssa Stockmannin lemmikkieläintapahtumissa PR-esiintymisillä niin Helsingissä kuin Espoossakin.

Fionan kisakaudessa ei juuri ollut hurraamista. Toukokuussa Sprint Derbyssä Turussa Fiona otti todella hyvän startin, mutta etusuoralla vauhti hyytyi. Valokuvista pystyi näkemään, että takaa tullut koira onnistui iskemään päänsä Fionan haaruksiin ja tämä pysäytti Fionan matkan. Kävimme vuoden aikana kiropraktikolla ja hierojalla tämän vaivan takia. Osaltaan kautta sotki myös kiiman jälkeinen valeraskaus. Kesäkuussa oli SVKL:n MM-04 –kilpailut Tampereen Kaupin vinttikoiraradalla. Fiona oli Suomen edustusjoukkueessa. Kaikki kisaan osallistuneet niin suomalaiset kuin ulkomaalaisetkin koirat olivat ratalinjaisia. Fiona oli paras suomalainen jääden yhden sadasosasekunnin finaalipaikasta.

Julius kävi kokeilemassa radalla muutamaan otteeseen. Valitettavasti yhdessä startissa oli samassa lähdössä Julius ja Juliuksen veli. Näin jo sieluni silmillä ennen starttia että tästä ei hyvä seuraa. Olisi pitänyt vetää Julius pois koko startista, mutta emme kuitenkaan ryhtyneet rikkomaan määräyksiä. Leikiksihän se meni. Leikkivaihde jäi päälle, joten ensi vuonna aloitamme alusta.

Muutoin Julius on vuoden hönöillyt milloin mitenkin. Maaliskuussa Hermann ja Julius leikkivät tarhassa takaa-ajoleikkiä, jonka seurauksena Julius jäi leikkimökin oven alle ja mursi kolme kylkiluutaan. Lumessa oli ihan oikeasti Juliuksen muotoinen jälki. Skutnabb paransi Juliuksen levolla.

Anneli aloitti kirjojen juoksemisen heinäkuun alussa ja selvitti saman kuun aikana soolon ja ryhmät kuin vettä vaan. Tämä ylitti odotuksemme. Olimme kaudelle asettaneet varovaisen tavoitteen, että jos tällä kaudella kirjat saisi. Tämä kaikki ottaen huomioon Annelin rajun väkivaltaisen taustan. Anneli on osoittanut erinomaisen juoksupään, ruuhkia ei pelkää ja nopeuttakin löytyisi, mutta ei selvästikään anna radalla kaikkea. Josko ensi vuonna paremmalla menestyksellä. Luonnepuolella Anneli on edistynyt aivan älyttömästi. Luontainen ystävällisyys ja sosiaalisuus on puhjennut esiin ja aluksi kosketusta pelkäävä koiraa kerjää omaa osuuttaan aktiivisesti. Muut ihmiset ovat edelleen kauhistus, mutta asenne on parantumaan päin.

 


 

Hyvää Joulua - Merry Christmas
Vuokko & ET
+
Adolf, Hermann, Carmen, Fiona, Anneli & Julius

Otimme jouluhaasteen vastaan ja
teimme lahjoituksen Suomen Tanskandoggi ry:n Rescuelle.


 
"Hermann on täyden kympin koira" otsikoi 22.12.2004 Viikkouutiset. Jutun, ilman kuvia, voi lukea täältä.
 
"Hermann a jackpot" was the title in a local newspaper on 22nd December. Story, without pictures, is available online but only in Finnish.

 
Voittaja 2004 -näyttelyssä Helsingin Messukeskuksessa 5.12.2004 Hermann pokkasi itselleen V-04 -tittelin ja oli ROP. Tuomarina Hans Lehtinen. Kiitos kaikille meitä onnitelleille.
 
 
In Winner 2004 Show in Helsinki on 5 December Hermann won W-04 -title and went BOB. Judge was Mr Hans Lehtinen, Finland. Thank you all for your congratulations.
 

 
  Kennel Hoppingham'siin on syntynyt manttelipentuja marraskuussa.  
 
 
  There is a litter of mantle puppies born in November at Kennel Hoppingham's.  

 
Jyväskylän KV-näyttelyssä sunnuntaina 21.11.2004 Hermann oli ROP ja RYP-4. Tuomareina Marianne Holm ja ryhmässä Matti Luoso. Arvostelut voi lukea täältä.
 
 
On Sunday's Jyväskylä International Show on 21 November Hermann went BOB and BIG-4. Judges were Mrs Marianne Holm in breed ring and Mr Matti Luoso in groups. Critiques can be viewed here.
 

 
Veikkauksen Potti-koira -mainos tuli tänään keskiviikkona 27.10. kertaa ensimmäistä kertaa televisiosta. Tai ainakin minä sen näin ensimmäistä kertaa. Tulevina päivinä sitä näkynee useamminkin.
 
 
Lottery commercial with Hermann on it aired for the first time on Wednesday 27 October. At least I saw it for the first time. It should be aired in the coming days also.
 

 
Herdolf Colerdg Mara Jade on onnellisesti lentänyt Suomesta Frankfurtin ja Teksasin kautta Kaliforniaan. Hän on jo "all American" eli korvat typistettyinä. MaraJade on hurmannut kaikki tapaamansa henkilöt ja on kotiutunut erinomaisesti Patin luokse Coleridge kenneliin.

Teksasissa oli mukavan lämmintä + 36 C (96 F). Erikoisnäyttelyviikon olisi toki viettänyt hieman lauhemmassakin lämpötilassa. Suomessa oli samaan aikaan + 10 C (50 F).

Otin matkalla liki 800 kuvaa. Näyttelykuvia voi käydä katselemassa täältä. Pyrin kuvaamaan sinisiä doggeja.

Hotelleista mainittakoon sen verran, että La Quinta Inn -hotellit tarjoavat epäamerikkalaiseen tapaan aamiaisen asukeilleen ja Dollar on edullinen ja mukava autonvuokrauspaikka. Tilasin halvimman mahdollisen auton ja sain sen upgradattuna Chrysler Pacifica Touringiin.
 
 
Herdolf Colerdg Mara Jade is now in California. She flew from Helsinki via Frankfurt and Texas. She is all American now with ears cropped and enjoying her time with Pat at Coleridge Danes.

Dallas Texas Fort Worth had heat wave and the temperature rose to 96 F. It is + 36 C. We don't even get that hot in Finland. At the same time the weather in Finland was 50 F (+ 10 C). Great Dane National Specialty could have been spent in a bit milder weather!

I took around 800 photos during my stay. Show shots can be viewed here. I tried to picture all blue danes that participated in the show.

La Quinta Inn hotels are serving complimentary breakfast to their guests. This is not typical in american hotels.

Dollar is very nice car rental service. I ordered the cheapest car available and got up-graded to Chrysler Pacifica Touring.
Very nice car I have to admit. All goodies and automatic (I drive stick at home).
 

 
Miten tämä liittyy koiriin? Ei mitenkään. 6.10.2004 oli Harwall Arenalla WWE Raw show. Amerikkalaista vapaapainia. Triple H rules!
 
 
How does this relate to dogs? It doesn't. On October we had WWE Raw show in Helsinki and I of course attended. Triple H is my favorite.
 

 
Koiramme-lehti 10/2004: FIONA OLI NOPEIN SUOMALAISGREY
Koiramme-lehden vinttikoirien MM-kisoista Tampereella kertoneessa jutussa oli muutamia virheitä ja epätarkkuuksia. Englanninvinttikoirissa nopein suomalainen koira oli Willow Rapids Pie In The Sky, jonka omistavat Vuokko ja Esa Tienhaara. Fiona oli ajallaan 29,60 nopein finaaleista ulosjäänyt. Jutussa väitettiin nopeimmaksi suomalaisgreyksi Fireline Camaroa, joka juoksi ajan 29,97.
 

 
PJV Open Showssa Keuruulla 17.9.2004 Hermann oli VSP. Kaikki värit yhdessä! Adolf hienosti PU-3. Troikassa Adolf, Hermann & Sissi sijoittuivat hieman epätasaisen esiintymisen jälkeen kuitenkin kolmansiksi. Sissi oli pentuluokassaan neljäs. Pentujen tuomariksi oli valitettavasti valittu valtavan kokoinen henkilö, joka oli hyvin pelottava ainakin Sissin mielestä.
 
 
At the Open Show Hermann went BOS. All colors together. Adolf went WD-3. Trio-brace with Adolf, Hermann & Sissi took third placement. Sissi went in her puppy class fourth. Judge was a humongous sized lady which was very scary for some puppies.
 

 
 
19.8.2004 on Kennelliitto vahvistanut Hjördiksen (Hermannin tytär) olevan FIN MVA. Rouva kulkee nykyään siis nimellä FIN MVA LTUJW-03 Granneman's Jedi Princess Amidala.
 
 
Hjördis - Hermann daughter - has been certified by Kennel Association as being FIN CH. She is now titled as FIN CH LTUJW.03 Granneman's Jedi Princess Amidala.
 

 
 
Hjördis synnytti 11 tasaisen sinistä pentua 24.8.2004. Yhteensä 7 poikaa ja 4 tyttöä. Kolmella pojalla on pieni pippurin kokoinen valkoinen merkki rinnassa, muutoin kaikki ovat täysin sinisiä. Kaikki pennut terveitä ja elinvoimaisia. Emä ja pennut voivat erinomaisesti. Hjördis on erinomainen emä.
 
 
Hjördis has delivered a beautiful blue litter of 11 puppies - 7 boys and 4 girls. All but three boys who have pepper-sized white spot on their chests are all blue. All puppies are healthy and full of life. Dam and puppies are doing wonderfully. Hjördis is a very good mother.
 

 
 
Tänään kävimme Hjördiksen kanssa ultrassa. Iloksemme voimme todeta, että Hjördis - Adolf yhdistelmä on kantanut hedelmää ja odotettava pentujen syntymäaika on 27.8.2004 (9.8.2004)
 
 
Ultrasound has today confirmed Hjördis's pregnancy. I can happily announce that Hjördis - Adolf combination has been fruitful and litter is due on 27.8.2004.
 

 
 
Hermannista tuli jälleen isä. 24.7.2004 syntyi Kennel Saradane'siin 10 sinistä pentua. 7 poikaa ja 3 tyttöä. Emä ja pennut voivat hyvin.
 
 
Hermann has become a dad again on 24.7.2004. 10 blue puppies were born to Kennel Saradane's - 7 boys and 3 girls. Mother and puppies are doing fine.
 

 
 
Fiona voitti lähtönsä Tampereella 21.7.2004 ajalla 29,44. Oli ensimmäistä kertaa myös arvotussa dopingnäytteenotossa.
 
  Fiona won her race in Tampere on 21.7.2004 with time 29.44.  

 
 
Annelin toinen ryhmäjuoksu, niin ikään Tampereella 21.7.2004 meni läpi hyväksytysti. Perheemme toisella kisaavalla greyllä on nyt myös kirjat.
 
 
Anneli passed her second trial group race and, thus got licensed. Now, a second racing grey in our family is an official racer.
 

 
 
Anneli juoksi ensimmäisen ryhmäjuoksunsa Tampereella sunnuntaina 17.7. 2004 hyväksytysti.
 
 

Anneli passed her first group trial race with flying colors.

 

 
 
Adolf tappoi metsälenkillä supikoiran. Lenkillä oltiin tietty vain minä, Hermann ja Julius. Isäntä oli poissa kotoa. Hermann supikoirat paikallisti, mutta Adolf saaliin otti ja tappoi. Naapuri onneksi auttoi saamaan saaliin pois Adolfin hampaista. Supikoira näytti olevan vielä keskenkasvuinen. Hyvässä turkissa eli ei pitäisi olla pelkoa kapista. Ne eläinlääkärit keiden kanssa asiasta keskustelin olivat vain tyytyväisiä Adolfin toimintaan - yksi haittaeläin vähemmän metsissä. (17.7.2004)
 
 
Adolf (Obi) killed a raccoon dog today while walking in the woods with Mom, Hermann and Julius. Hermann spotted the raccoon dogs first but Adolf hunted and killed one. Luckily our neighbour helped me to get the raccoon out from Adolf's mouth. Raccoon's coat was in good shape and Adolf did not get any bites so we should be okay in terms of rabies and so on. All the vets I talked to congratulated Adolf.
 

 
 
Tytär Hjördis (Granneman's Jedi Princess Amidala) valmistui tänään 10.7.2004 Loimaan näyttelyssä Suomen Muotovalioksi. Tuomarina toimi Eestiläinen Lilian Hanniste.
 
 
Daughter Hjördis (Granneman's Jedi Princess Amidala) became today on 10 th July 2004 in Loimaa Show a FIN CH. Judge Mrs Lilian Hanniste from Estonia.
 

 
     
 
| Back to homepage | postcard | pedigree | e-mail | Links | Guestbook | Pictures |