Uutisia - News - Uutisia - News - Uutisia - News - Uutisia - News - Uutisia - News 2005

  2004
Etsii uutta kotia.

Julius on löytänyt uuden kodin. Muuttaa helmikuun 2006 alussa kolmen nartun kaveriksi.

Julius (Parsonage's Regal Dentist) - sininen ratalinjainen poika - hakee omaa kotia. On meillä elänyt pennusta asti laumassa. Valitettavasti Juliuksen ego on suurempi kuin mitä asema hierarkiassa edellyttää. Julius haluaisi kalifiksi kalifin paikalle ja tanskandogit eivät taas Juliusta päästä laumassa ylöspäin. Tilanne ei ole akuutti, mutta jottei Julius päättyisi paloitelluksi, niin uusi koti on hakusessa.

Julius on aina elänyt maalla, omakotitalossa, joten olen skeptinen sen suhteen, että sopeutuisi kerrostaloelämään vaikeuksitta. Koska on aina elänyt laumassa, niin en ole täysin vakuuttunut siitä, että yksin osaisi elää, ellei uusi omistaja olisi kotona koko ajan. Parhaiten Julius tulee toimeen nartun kaverina. Urosten kohdalla yrittää päästä aina lauman johtajaksi.

Juliuksella on rokotukset, madotukset ja vakuutukset kunnossa, mikrosiru sekä rabies-vasta-ainetestit tehty. Ikää pojalle tulee kesällä 3 vuotta. Sukutaulu on hyvä ja pentueen muut sisarukset ovat menestyneet radalla kiitettävästi. Juliukselle on yritetty juoksuttaa kirjoja kaksi kesää, mutta ajovietti on puutteellinen (ei seuraa viehettä) ja pääosin häiriköi radalla (ei aina). Maastovieheen perässä meno on parempaa ja viime kesänä sijoittui kansainvälisissä kisoissa kolmanneksi saaden SA:n. Maastokirjat on siis olemassa. Näyttelykehässäkin olemme pyörähtäneet muutamaan otteeseen ja ratalinjaiseksi sai erittäin hyvät arvostelut. Mitään näyttelytähteä ei ratalinjaisista saa.

Luonteeltaan Julius on ystävällinen, seurallinen ja ihmisläheinen, mutta ei mikään älykkö. Omistaa maailman kylmimmän kirsun =O)Merry Christmas from Kennel Herdolf
Vuokko & ET
Adolf, Hermann, Carmen,
Fiona, Anneli, Julius
Jupiter


Herdolf Leia Organa "Wilma"


Metsälenkin jälkeen emäntä ja Hugo (Herdolf Qui-Gon Jinn)


Pinja ja Hero (Herdolf Darth Vader)

Joulupiparit ovat Sissin (Boarhunters Victoria Herdolf) suurta herkkua. Kuvassa Sissin hurmaavat ja erittäin hyväkäytöksiset perheenjäsenet Ronja ja Casimir.

Ginger breads are Sissi's (Boarhunters Victoria Herdolf) favorites. Sissi is pictured with charming and very well-behaving family members Ronja and Casimir.


Vuoden 2005 näyttelyrupeama on nyt ohi. Se huipentui tämän viikonlopun Messukeskuksen Voittaja 2005 ja Pohjoismaiden Voittaja 2005 näyttelyihin./Shows for 2005 are now over. The last shows of the year were this weekend - Winner 2005 on Saturday and Nordic Winner 2005 on Sunday.

18.12.2005 Pohjoismaiden Voittaja 2005
Hermannin sijoitus oli VSP ja PMV-05 -titteli. Tuomarin mieltymyksiä seuranneena olin 100 % varma, että voiton vie narttu ja näin myös kävi. Hermann on tittelihirviö - INT & FIN & EST & RUS & LTU & LV & BALT MVA JV-00 V-01-03-04-05 BALTV-03 NEVSKIW-03 LTUV-04 LVV-04 ESTV-04 PMV-05 WYSIWYG Luke Skywalker v Longo.

Carmen sai ERI-arvostelun jääden luokassaan toiseksi, eikä sitten muuta. Järisyttävän energinen Carmen oli myös toisena peräkkäisenä näyttelypäivänä.


VSP/BOS: W-05 & NordW-05 Hermann, ROP/BOB B. Penelope
Photo: Olga Toppinen

18.12.2005 Nordic Winner 2005 Show
Hermann went BOS and received NordW-05 -title. I predicted that the judge would place a bitch over a dog in the BOB-ring and was proven right. Hermann is now officially INT & FIN & EST & RUS & LT & LV & BALT CH JW-00 W-01-03-04-05 BALTW-03 NEVSKIW-03 LTW-04 LVW-04 ESTW-04 NORDW-05 WYSIWYG Luke Skywalker v Longo.

Carmen received Excellent and was second in her class - nothing else. She is extremely energetic young bitch. There were no signs of tiredness at all.


17.12.2005 Voittaja 2005
Hermann oli ROP pokaten itselleen V-05 -tittelin. Ryhmäkehässä Hermann poimittiin 10 parhaan joukkoon, mutta ei siitä sitten enää jatkoon.


Photo: Päivi Kuusisto

Carmen oli päivän yllättäjä ollen VSP ja saaden sekä JV-05 että V-05 -tittelit. Tuomari kertoi loppusijoitukseen vaikuttaneen eleganssin. Neitokaisen tiedot titteleineen ovat siis JV-05 V-05 Herdolf Padme Naberrie.


Carmen hampaiden tarkistuksessa./
Carmen getting her teeth checked by the judge.

Iso kiitos Tanja Hirvelle (Arvidin omistaja) Hermannin siivittämisestä voittoon. Handlauspyyntö tuli yllättäen, mutta Tanja tarttui hihnaan epäröimättä ja esitys sujui erittäin mallikkaasti.


Ja tässä puolisoni käsitys ROP & VSP -kuvasta. Mikäli joltakulta löytyisi näyttelyistä Hermannin ja Carmenin ROP & VSP-kuvia, ottaisin niitä kiitollisena vastaan. Kotopuolesta tämä ei näemmä onnistu.
Here's ET's idea of BOB & BOS -photo. Good heavens.

Carmenin sisaruksista oli paikalla Arvid, Atte ja Jedi. Jokainen esiintyi kehässä mallikkaasti, vaikkakaan sen kummempaa mainetta ei tällä kertaa kummassakaan näyttelyssä tullut.

Krisse ja Atte ovat erinomainen pari. Atte - pentueen pienin - vankistuu kerta kerralta ja näemmä tulee siinä isäänsä, että rupeaa keräämään massaa vasta vähän vanhempana. Liikkeet ovat eteerisen kevyet.


Kristiina Salonen & Herdolf Darth Sidious "Atte"

Tanja ja Arvid aloittivat yhteisen kehäesiintymisen Messarissa. Etukäteisjännitykset olivat täysin turhia, sillä parivaljakko puhalsi yhteen hiileen saumatta. Arvid on kehittynyt kymmenessä kuukaudessa todella paljon, vaikkakin ensimmäisen paikan aiheuttamat ongelmat ovat vielä jonkin verran havaittavissa.


Arvid ja Tanja.

Jediä handlaa kehässä perheen nuori neiti erinomaisin taidoin. Sulavalinjainen Jedi kehittyy kovaa vauhtia kohtalokkaaksi kaunottareksi.


Jedi.

17.12.2005 Winner 2005 Show
Hermann went BOB and received W-05 title. At the Groups he was picked among the 10 best but no placement.

Carmen was a success and surprise. She went BOS and received both JW-05 and W-05 -titles. Elegance was the major attribute for the placement according to the judge. Officially she is now JW-05 W-05 Herdolf Padme Naberrie.


15.12.2005
Jupiter - 13 v. - oli tänään nisäkasvainleikkauksessa. Valitettavasti kissoilla kasvaimet ovat lähes poikkeuksetta pahanlaatuisia. Otamme tästä eteenpäin päivän kerrallaan.

Jupiter - 13 yrs - was today at breast tumor operation. Unluckily tumors in cats are usually cancer. She is otherwize in very good shape and we'll take one day at a time from now on.


Kutsu Champion-Of-Champions gaalaan rapsahti postilaatikkoon tänään. Näyttelytähti Hermann pääsee 11.2.2006 Espoon Dipoliin edustamaan Kennelliiton voitokkaimpien näyttelykoirien gaalaan.

Invitation to Champion-Of-Champions Gala came today. Hermann will compete against other show stars in February 11th 2006. This is arranged by Kennel Association for the most winning show dogs of the year.


11.12.2005 Svenska Vinnare 2005, Stockholm, Sweden
Näyttelyn parhaimmat siniset olivat Hermann ja Carmen. Ruotsissa kaikki värit arvostellaan samassa, eikä väreittäin niin kuin Suomessa. Serti menee aina parhaimmalle urokselle tai nartulle, mutta Cacibit jaetaan väreittäin. Tanskandoggeja oli ilmoitettu 113 kpl kyseiseen näyttelyyn.

Hermann PU-3 ja CACIB. Hermann linssiluteili taas urakalla ja lukuisten valokuvien lisäksi päätyi myös kolmeen kertaan TV-kameroiden eteen.


Photo: Riikka Sulantaus

Carmen NUO 1/2 SA CACIB. Ensimmäinen Cacib, jonka Carmen pystyi ottamaan ikänsä puolesta vastaan. Matka kohti Kans Mva:n arvoa alkoi.


Photo: Riikka Sulantaus

Näyttelyyn oli tullut pitkienkin matkojen päästä Hermannin lapsukaisia tutustumaan isäänsä livenä. Kuvan otto herätti jopa TV-kameroiden kiinnostuksen.

Several Hermann kids had entered the show just to see Hermann in person. It was truly wonderful since I was also very curious to meet Hermann kids. Hope to see you in future as well somewhere. Our photo session attracted also TV-cameras.

The best Blue Danes of the show were Hermann and Carmen. In Sweden all colors are together. Cert goes to WD and WB but Cacibs are given according to each color group. 113 Great Danes were entered.

Hermann WD-3 and CACIB. Hundreds of photos were taken of Hermann by the visitors and he was also filmed for the TV at least three times.

Carmen got CC, was not placed in WB but received CACIB as being the best blue bitch. This was the first show where Carmen could accept Cacib in relation with her age. Her journey towards Int Ch title has just started.

Thank you all my international friends for the hospitality and company during our stay in Sweden. See you soon!


Luhtilaukkaajien Vuoden maastojuoksijalupaus -kiertopalkinto on myönnetty Juliukselle (Regal Dentist). Vielä kun sais haettua sen pystin himaan.

Luhtilaukkaajat have awarded Promising Lure Courser of the Year circulating trophy to Julius (Regal Dentist). We still have to pick it up.


4.12.2005
Kun kissa on poissa, niin hiiret hyppii pöydillä. Ei nyt sentään ihan pöydillä, mutta tuli todistetuksi, että perheemme hiirenloukku on Fiona.

When the cat is gone, mice will jump on tables - or how the old saying goes. Well, the mouse was not on table but inside the house. Our fearless and ruthless killer was Fiona.


In Memoriam

"Luigi"
11.7.1989 - 28.11.2005
16,5 vuotta
Punavalkoinen maatiaiskissa, joka saapui elämääni Espoosta 7 viikon ikäisenä.
Nukkui pois rauhallisesti unessaan.

Rakasta ystävää kaivaten,
Vuokko ja ET
Adolf, Hermann, Carmen, Tove,
Fiona, Anneli, Julius
& kissakamusi Jupiter.

"Luigi"
11.7.1989 - 28.11.2005

Luigi was almost 16,5 years old. He died peacefully in his sleep.

Rest in Peace Luigi, you will be missed by
Mommy-Vuokko & Dad-ET
Adolf, Hermann, Carmen, Tove,
Fiona, Anneli, Julius
and your cat-buddy Jupiter.


20.11.2005 Jyväskylä KV/Jyväskylä Int Show
Hermann VSP ja Cacib.
Carmen PN-4 ja vara-serti (neljäs).

Hermann BOS and Cacib.
Carmen WB-4 and res-cert (her fourth).


Kennelliiton viralliset tulokset:
Boarhunters Victoria Herdolf - "Sissi": Lonkat A/A ja kyynärät 0/0
Herdolf Padme Naberrie - "Carmen": Lonkat B/B ja kyynärät 0/0.

Official health examinations:
Boarhunters Victoria Herdolf - "Sissi": Hips: Excellent and elbows: Excellent
Herdolf Padme Naberrie - "Carmen": Hips: Good and elbows: Excellent.


Kennelliiton Vuoden Näyttelykoira -kilpailussa WYSIWYG Luke Skywalker v Longo sijalla 100. Champion-Of-Champions -gaalaan kutsutaan 150 parhaiten sijoittunutta listalta (näin muistan jostain lukeneeni). Tämän perusteella Hermann tulee saamaan kutsun iltapukugaalaan (jälleen kerran).

WYSIWYG Luke Skywalker v Longo is # 100 on Finnish Kennel Association's Show Dog of the Year competition. Top 150 dogs are invited to Champion-Of-Champions Gala in February 2006. Hermann will get an invitation (once again).


Näyttelykausi on hiljentynyt. Ratajuoksut ovat talvilevolla. Aikaa jää viikonloppuisin muuhunkin, kuin koiratapahtumiin. Oma metsä kaipaa hoitoa ja itse asiassa koirille ollaan raivaamassa vieläkin suurempaa oleskelualuetta. Olen erittäin ihastunut moottorisahan ja varsinkin raivurin käyttöön - kuten näkyy.

Show season has slowed down. Racing season is on winter break. Now on weekends there is time for something else than dog events. Our own forest needs some attention and we are actually making even more space for the dogs. I am very keen on chain saws and especially thrilled with clearing saw (as you can see).

Kuva on aidosta tilanteesta. Olen todistettavasti kasannut moottorisahan myyntipakkauksesta toimintakuntoon./This is a real situation. I have assembled a chain saw from its sales package, as can be proved. And yes, it was working.

Raivuriin ihastuin heti ja kotimetsästä kaatuu pienet ja vähän isommatkin puut./Clearing saw is my absolute favorite. ET has had no time to even touch it 'cause I'm always using it.

Jos ilme on tämän näköinen, niin raivuun on pakko olla kivaa./If expression is like this - it must be fun.

Käytössä luonnollisesti kaikki turvavarusteet./Naturally all safety garments are in use.

Photos: Sammy Olenius


8.11.2005
Keskustelufoorumi avattu.

Discussion Forum available.

7.11.2005 Nurmijärven AD Autohuolto - Nurmijärven Autovaraosa Oy
Harvoin saa hehkuttaa kunnolla erinomaisesta palvelusta. Nurmijärven AD Autohuollossa olen saanut ennenkin hyvää palvelua, mutta nyt pojat kyllä ylittivät kaikki odotukset.

"Kaverin" kanssa jouduin tekemään paniikkijarrutuksen jokin aika sitten eräänä sumuisena työaamuna. Pientä rahinaa rupesi kuulumaan ja totesin, että jonkun autoista tietävän pitää tilannetta katsoa. Sain ajan lyhyellä varoitusajalla ja jopa iltapäiväksi, kun näin on töitteni takia helpompaa. Blondit ja naispuoliset tietänevät tämän autokorjaamosyndrooman, kun viet autoa korjaamolle niin olo on kuin vieraalle planeetalle menisi. Kohtelu on heillä aina ollut erittäin asiallista, ystävällistä ja nopeaa. (Muistelen tässä juuri viime vuotta, kun katsastus meni vähän pitkäksi ... mutta se on jo toinen juttu se).

Kaverilla todettiin kuluneet jarrulevyt ja -palat. Kaikkien ajoturvallisuutta ajatellen pojat totesivat, että he eivät päästä Kaveria liikenteeseen ilman uusia osia. Kyseiset osat olisi tilattu valmiiksi, jos olisin osannut kertoa mikä autoa vaivaa, mutta kun jarrut toimivat ihan kunnolla, niin eihän mieleeni tullut, että niissä jotain vikaa olisi voinut olla. Jarrut toimii kun jarrutan - jarrut kunnossa, loogista, eikö totta? Todettakoon tässä, että ymmärrän autoista yhtä paljon kuin sika atomipommista. Osaan tankata, katsoa öljyt ja täyttää pissapojan sekä seuraan sujuvasti vierestä, kun renkaita vaihdetaan, mutta kaikki muu menee yli korkealta ja kovaa.

Pojat olisivat olleet valmiita joustamaan työajoistakin (siis aivan uskomatonta) saadakseen autoni kuntoon, mutta kun tarvittavat osat tulevat maahan vasta huomenna. Shakki, matti, patti. Kaveri jäi siis halliin ja korjataan huomisen päivän aikana. Omistajaa ei tässä jätetty pulaan, vaan sain kyydin kotiin (matkaa 6 km, ei julkista liikennettä). Olisinhan minä tuon matkan jakkupuvussa ja korkokengissä kävellytkin, mutta ei sattunut olemaan heijastinta tai heijastinliiviä mukana ja suurin osa matkasta on ilman minkäänlaista valaistusta - riski jäädä auton alle. En pyytänyt kyytiä, vaan se tarjottiin firman puolesta.

Kertakaikkiaan upeaa ja ihmisläheistä palvelua. Kiitos.

Nurmijärven AD Autohuolto - Car Service

Very seldom I have a chance to give really positive feedback on service. My closest car service station has also earlier provided me with excellent service but today they really made my day and exceeded every expectations.

I have a Peugeot Partner - Partner for short - and few days ago I had to do a panic brake at a highway at a normal daily route to work. Soon, I realized that there was an odd sound coming from the front area and someone specialiced in cars have to take a look at it. I made an appointment with AD Autohuolto and got it at very short notice for today afternoon 'cause it's easier for me due to work. Blondes and women may relate to the syndrome when you enter a car service shop you feel like entering a completely different planet. Me, being blonde and female, have always received friendly and proper attitude at this place and this time was no exception to my earlier visits. (Boy, would I have stories from last year, but let's not reveal everything).

My Partner was diagnosed with worn disk brake and broken brake pieces (pardon me if these are wrong words but my car vocabulary ain't the best). Boys at the shop were very concerned about the situation and decided that Partner was in no shape to get into the traffic without new spare-parts. They would have ordered everything ready if I had been able to tell a bit more precisely what was wrong with my car. Well, I know as much of cars as a pig would know about nuclear bomb. My logic was: brakes were working - nothing wrong with brakes. I can pop the hood, fill the tank, check the oil, fill up windshield-washer and watch carefully when tires are changed but that's it. Everyhting else makes my brains malfunction.

The boys were ready to do overtime to get Partner in shape (unbelieveable) but the spare-parts are arriving tomorrow and nothing could be done today. I had to leave Partner at the shop and they'll fix it tomorrow. Now comes the best part. I was at the shop, not prepared to leave my car there and having 6 km (roughly 12 miles) to home. Boys gave me a ride home with company car! Talking about super service. I did not ask for a ride and was planning in my head that I will have to walk. There are no public transportation in our rural area. The road home is very small and there are no street lights. I did't have a reflector with me not to mention about a reflecting vest and I was wearing a business-suit and high-heels.

I really feel a valued customer and appreciate the high-quality service and humane attitude extended to me and my problems. Thank you.


29.10.2005
Tänään on astutettu seuraava pentue. Mikäli kaikki onnistuu hyvin, niin pienten tassujen töpinää on odotettavissa Joulun aikoihin.

Breeding of the next litter happened today. If everything goes well we are expecting blue puppies around X-mas time. Huge thanks for Mrs Daniela Zevens for allowing Famous to be the sire of this litter and for all help and co-operation with the whole process.


16.10.2005 Metsämäki

Kauden viimeiset greyhound racing -kisat juostiin Turun Metsämäessä. Anneli tykitti itsensä kolmannelle sijalle. Hieman hidasti kakkoskaarteessa, mutta sen jälkeen antoi palaa. Valitettavasti tämä hidastelu jätti sijoituksen vain kolmanneksi. Kiitos kiinnioton väelle siitä, että kukaan ei yrittänyt edes lähestyä Annelia kiinniottoalueella, joten neitokainen saatiin kerrankin helposti ja nopsasti kiinni.

Kävimme myös moikkaamassa Arvidia, kun kerran samalla suunalla oltiin. Carmen oli mukana ja vauhdikasta menoa pellolla sitten olikin. Kuvia tapaamisesta.


Carmen punaisella pannalla ja Arvid mustalla.
Carmen with the red collar and Arvid with black.

We also visited Arvid since we were at the neighbourhood. Carmen was with us and had a joyful romp at the field with Arvid. Photos from the meeting.


Koirauutiset 14/2005 nro 318

Takasivun Advance-mainokseen on päässyt poseeraamaan Hyvinkään RYP-kehästä Hermann.

Koirauutiset newspaper, issue 14/2005 no 318

Hermann is pictured at Advance ad.


Hermannista tulee jälleen isä. Ei ole ruuti kuivaa liki kuuden vuoden iässä. Nartun tiineys on varmistettu. Lapsukaisten syntymäaika marraskuussa. Tämänkertainen tyttöystävä saapui riiuuvisiitille lentokoneella ulkomailta. Täydellinen keskiyön astutus.

Hermann is going to a dad again. He is a perfect stud and capable of impregnating bitches at almost 6 years of age. Pregnancy of the dam is confirmed. Puppies are due November. This time Hermann's girlfriend came from abroad by airplane. Breeding was a perfect midnight stand.


9.10.2005 Hyvinkään kisat

Tänä sunnuntaina kisassa oli mukana vain Anneli. Startissaan Anneli otti jälleen räjähtävän lähdön ollen selkeästi ensimmäinen ensimmäiseen kaarteeseen tullessa. Valitettavasti jo ennen starttia oli Anneli huomannut radan vieressä olevat häiriötekijät ja katsoi parhaakseen hiljennellä kaarteen jälkeen. Sijoitus oli neljäs, vaikka paukkuja olisi ollut ensimmäiseen sijaan. Ehkä ensi kerralla tai ensi vuonna.

Fionan kisakausi tältä vuodelta on ohi. Muutama viikko sitten olleen startin jälkeen alkoi kiima, joten annetaan näiden tyttöjen juttujen mennä ajallaan ohi.

Julius (Regal Dentist) oli ilmoitettu, mutta joutui jäämään pois. Viime sunnuntaina ns. aukoi päätään Adolfille Fionan suosiosta ja sai varoituksen jälkeen reiän lapaan.

Korjattakoon tässä myös eräs huhu, joka kiertää. 4.8.2005 oli koiramme ilmoitettu Turun kisoihin. Vedimme kaikki koiramme (Anneli, Julius ja Fiona) pois kisasta, sillä ulkomaisten vieraiden tuliaissuklaat menivät parempiin suihin. Suklaan jättämiseen pöydälle olen itse syyllinen. Unohdin tyystin, että ne siitä voivat muihin suihin lähteä. Suklaa on greyhoundeille dopingaine, joten emme halunneet mitään dopinhässäkkää niskoillemme.


Anneli oranssilla 5-manttelilla. Vieressä oleva yrittää tuuppia.
Anneli with orange mantle # 5. Dog next to her is trying to push.

Greyhound Racing

This Sunday we only had Anneli at the race. She did a rocket start again and was clearly at leading point until the first curve. Unluckily she had noticed few children at the corner before the start and she decided to slow down. She went fourth but without slowing down she would have been the first. Well, perhaps next time or next year.

Fiona's races are over for this year. After her latest start she went into season so she will deal with women stuff and race again next year.

Julius was entered but pulled from the race. Last Sunday he decided to seek for Fiona's presence and "raised his voice" to Adolf. Adolf warned him first but since Julius didn't stop he got a minor wound on his shoulder. Thus, no races for this year anymore.

Let's also clear one rumor at this point. We had entered our greyhounds for August 4th race. They all (Anneli, Julius and Fiona) were pulled from the race by us due to them having eating chocolate. I'm responsible for leaving some chocolate on the table. I completely forgot that someone else might eat it. Chocolate is considered doping for greyhounds and we didn't want to take risk.


Terapiakoira

Fiona käy parhaan kaverinsa 86-vuotiaan Bertta-mummin luona säännöllisin väliajoin. Mummi ihastui Fionaan heti ensimmäisellä käynnillä ja Fiona vastasi tähän tunteeseen täysillä. Nykyään kun sanoo "Mummi", niin Fiona kipittää valmiiksi ovelle ja on lähtövalmiina. Mummilla on Fionan kuva seinällään ja on aina sanomattakin selvää, että Fiona tulee mukaan, kun mummia mennään katsomaan. Mummi on laittanut Fionalle kaikki valmiiksi - löytyy ruokakuppi täynnä ruokaa sekä oma vesikippo. Fiona istahtaa ruokailun jälkeen mummin viereen paijattavaksi ja vaipuu nirvanaan.

Therapy dog

Fiona visits her best friend 86-year-old Gramma-Bertta frequently. Gramma fell in love with Fiona the first time she saw her and the feeling was mutual. At home we only need to say Gramma and Fiona walks to the door and is ready to go. Gramma has Fiona's photo on her wall and it is always clear that Fiona is with us when we go to see Gramma. Gramma has laid everything out for Fiona - bowl filled with food and water. Then they sit together and Fiona is in heaven when Gramma pets her.


Hyvinkäällä ilmestyvässä Kellokas-lehdessä oli juttu 17.9. ratakisoista. ET ja Julius olivat päässeet kuvaan.

Kellokas-newspaper in Hyvinkää area wrote a story of Saturday's greyhound race. ET and Julius got their picture in the story.


18.9.2005 STD värinäyttely Nilsiä

Värinäyttelyn aattona piti Savon Aluejaosto majoituspaikassa Sisu Olympic Games –kisan. Meiltä ohjastin kaikki kolme doggia: Adolfin, Hermannin ja Carmenin. Näytti selkeästi siltä, että harjoittelu tuottaa tulosta. Carmen oli oman joukkueen viimeinen koira ja sijoitus yllättäen koko kisassa toinen.

Tahko-Areenalla oli hevosia, sikoja ja muita maatilan eläimiä. Nämä saivat aikaan miellyttävän miljöön, mutta samalla myös mielenkiintoisia tilanteita. Yhdessä vaiheessa iso harmaa sika juoksenteli alueella vapaana ja keräsi doggien huomion. Adolf ei meinannut pysyä nahoissaan ja Hermann oli kehässä siinä vaiheessa erittäin skarppina.

Arvid (Herdolf Nute Gunray) junnuluokassa 2. Arvid oli erittäin vilkkaalla tuulella ja hyppelehti kuin nuori hirvi kehässä. Kielikuvana hauska, koska herran sukunimi nykyään on Hirvi. Esiintymisen jälkeen Tanja jo päättikin seuraavalla kerralla handlata Arvidin itse.

Atte (Herdolf Darth Sidious) luokkavoitto 1 KP PU-2. Voiton junnu-uroksissa vei siis Arvidin velipoika Atte Krissen handlaamana. Atelle tuli vielä värin parhaan Suomessa syntyneen  sininen uroksen –kiertopalkinto. Onnittelut Krisse!

Hermann (WYSIWYG Luke Skywalker v Longo) 1 KP PU VSP BIS-VSP-3. Avoimessa luokassa Hermann otti niin ikään luokkavoiton. Värinäyttelyssä, epävirallinen näyttely kun on, myös jokaisen värin VSP:t menevät omaan BIS-kehään.

Adolf (Coleridge’s Obi-Wan Kenobi) 1 KP. Adolf oli pitkästä aikaa kehässä ja tällä kertaa jo senioriluokassa. Tämä on epävirallinen luokka 6 – 8 –vuotiaille. Adolf oli luokkavoittaja ja mikäli kehässä olisi sijoitettu viisi koiraa, olisi tulos ollut PU-5.

Carmen (Herdolf Padme Naberrie) 1 KP PN-4. Carmen oli myöskin junnuluokan luokkavoittaja.

Sissi (Boarhunters Victoria Herdolf) 1, luokkavoittaja. Sissi oli enemmänkin emäntänsä Sandran perään. Sadra päätti lopulta ottaa härkää sarvista ja esittää seuraavalla kerralla Sissin itse.

Ensimmäistä kertaa saivat sekä Hermann että Adolf jälkeläisluokat. Käsiä oli näissä luokissa itselläni liian vähän ja suuri kiitos Jonille Hermannin esittämisestä sekä rouva-Alille Adolfin esittämisestä. Mikäli oikein ymmärsin, niin kummallekin hadlerille oli kehäkokemus ensimmäinen. Loistavasti tehty kummaltakin.

Hermann 1 KP ROP- ja BIS-3-jälkeläisluokka. Kiitos teille kaikille BIS-kehään jäämisestä ja koirien handlaamisesta myös siellä. Hermannin jälkeläiset olivat NH-pentueesta ja kaikki viittä vaille puolivuotiaita pentuja. Pennut olivat NH Aragorn V Hearts (Vinski), NH Legolas V Hearts (Ali) sekä NH Varda Herdolf (Hertta). Pentue oli keskenään hyvin tasalaatuinen. Vaikka tuomari oli sitä mieltä, että isän merkki näkyy pennuissa, niin itse en tätä yhdennäköisyyttä tässä pentueessa kyllä nähnyt. Katsellaan miten pennut jatkossa kehittyvät.

Adolf 2 KP. Adolfin jälkeläisluokkaan kuului Atte, Arvid ja Carmen. Tuomarin kommentit olivat selkeät sen suhteen, että isä on periyttänyt päätään ja ilmettään hyvin vahvasti jälkeläisiinsä sekä jättänyt parempaa etuosaa ja kylkiluiden kaarevuutta kuin itse on. Hyvän periyttäjän merkkejä Adolfilla. 

Parikilpailuun oli ilmoitettu Adolf ja Carmen sekä Arvid ja Hermann. Koska en voinut kahta paria samaan aikaan esittää, niin Tanja otti reippaasti Arvidin ja Hermannin. Loistava suoritus. Jos jännitti, niin ulospäin se ei näkynyt lainkaan. Kumpaakaan paria ei nostettu jatkoon palkintosijoille. Pareja oli kaiken kaikkiaan 15 kpl. 

Matka oli pitkä, näyttelypäivän sää viileä ja sateinen, mutta näistä huolimatta erittäin mukava reissu, josta kuuluu suuri kiitos kasvattien omistajille.

Sandralle ja Ronjalle aivan erityisen lämpimät kiitokset matkaseurasta. Ronjan Heppa-Hästens säilyi onneksi ehjänä Carmenin hampaissa. Auto ei ole koskaan pysähtynyt niin nopeasti kuin silloin, kun huomattiin Carmenin saaneen Hästensin uhrikseen.

GD Color Show

During the evening before Color Show had local GD Club arranged Great Dane Olympic Games. I had entered all three danes: Adolf, Hermann and Carmen. It was evident that practise makes perfect and surprinsingly Carmen went 2nd when prizes were given.

Show site was at a horse farm. Surroundings were very nice and farm animals made the event interesting. Horses were okay but when the big grey pig was wandering around freely I had a bit uneasy feeling. He draw all attention to himself and Adolf especially was very interested in it. Hermann was at that time in the ring and he was posing so sharp.

Arvid (Herdolf Nute Gunray) went 2nd in junior class. He was acting like a wild moose. Funny enough, since his current surname is translated as Moose. His owner Tanja decided to handle him herself the next time.

Atte (Herdolf Darth Sidious) went class winner 1 Honorary Award and WD-2. Atte got also a circulating trophy for the best domestically bred blue dane dog. Congratulations Krisse!

Hermann (WYSIWYG Luke Skywalker Longo) went class winner 1 Honorary Award WD BOS and BIS-BOS-3. In a color show also BOS dogs have their own BIS ring.

Adolf (Coleridge's Obi-Wan Kenobi) went class winner 1 Honorary Award in his senior class. This is an unofficial class for dogs between 6 - 8 years old. If there were five dogs placed instead of four he would have been WD-5.

Carmen (Herdolf Padme Naberrie) went class winner 1 Honorary Award and WB-4.

Sissi (Boarhunters Victoria Herdolf) went class winner and got the first prize. She was very much looking for her Mom Sandra and now Sandra decided to take the bull by the horns and handle Sissi herself the next time. Way to go Sandra.

Hermann and Adolf had both progeny class for the first time. I was a bit short-handed on handling side but I have to express my gratitude and huge thanks to Joni and Mrs Ali for bravely taking over handling Hermann and Adolf. They both were first-timers and did absolutely fantastic job.

Hermann progeny class was the class winner 1 Honorary Award BOB-progeny class and finally BIS-3-progeny. Thank you to all who kindly stayed for the BIS ring. Hermann progeny class consisted of NH litter almost 6 month old puppies. Puppies were NH Aragorn V Hearts (Vinski), NH Legolas V Hearts (Ali) and NH Varda Herdolf (Hertta). Puppies looked very similar to each other. The judge thought dad had left his mark on his puppies, however, I didn't see the resemblance. We'll see how the puppies will develop in the future.

Adolf progeny group went 2 and got also Honorary Award. Adolf's progeny were Atte, Arvid and Carmen. Judge stated clearly that dad has strongly inherited his head and expression to his puppies but at the same time fore-chests and spring of ribs were better with the puppies. Very nice critique. Adolf seems to throw very typy off-spring.  

For the brace were total of 15 teams entered. Adolf and Carmen were together as well as Arvid and Hermann. Tanja handled Arvid and Hermann. Excellent performance. If Tanja was nervous it was not visible. Neither team were placed.  

Travel was long, show weather cold and rainy. Despite of these issues the trip was a lot of fun. Thank you puppy owners for the company and for taking your dogs to the show.

Sandra and Ronja will get a special warm thank you for the company. Sandra took care of driving and accommodation arrangements. Luckily horse-Hästens survived Carmen's attack =O) (Hästens was Ronja's sleep toy).


17.9.2005 Hyvinkää
Anneli (Angelique Panique) teki räjähtävän startin ja oli ylivoimainen siihen asti, kunnes maalisuoralla meinasi mennä pupu pöksyyn niin sanotusti. Annelin sijoitus oli toinen jääden voittaneelle sadasosalla.

Fiona (Pie In The Sky) oli samassa lähdössä ja vei jumbosijan. Gracilisvamma.

Julius (Regal Dentist) sai ensimmäisessä kaarteessa päällensä koejuoksijan. Päälle tullut koejuoksija pääsi jaloilleen nopeammin ja Julius jäi kierähdysten kautta jälkeen. Julius on saanut turhaan päällensä syyt kaarteen asioista, joihin ei TODELLAKAAN ole syyllinen. Onhan poika aiemmin mörhöillyt radalla, mutta tällä kertaa on poika täysin syytön! Tuomarilta voi kysyä kuinka tilanne oikein meni. Kanssakilpailijoiden käytös radalla oli pöyristyttävää. Kannattaisiko ensin tutkia ja vasta sen jälkeen hutkia? Kysäisy tuomarilta olisi teille kanssakilpailjoille paikallaan. ME olemme asian tuomarilta tarkistaneet jo paikan päällä. Sen pahempaa ei onneksi Juliuksella ainakaan tällä hetkellä ole näkyvissä, kuin raajojen aristelu.

Anneli (Angelique Panique) had a rocket start and was leading the whole way until at the very end got a bit shy. She went second loosing only one digit. Bummer. Perhaps the next time.

Fiona (Pie In The Sky) was in the same start with Anneli and took the last place. Gracilis injury.

Julius (Regal Dentist) had a good start but at the first curve another trial runner (Brown Goshawk) tripped over and took Julius down. Julius got up a bit later and continued to race. It was obvious that everyone thought Julius was to blame for the fall but this was not true! Julius has made faults at the starts earlier but this time he is completely innocent. Judge followed the situation and his ruling was also very clear - Brown Goshawk fell over Julius. My question is: Why do you bring a trial runner to the race if he can't take the curves without tripping over? Fellow greyhound people were totally out of line at the track. Shouldn't you people investigate how everything went first and then look which dog to blame? Luckily Julius seems to be okay, a bit sore but nothing is broken.


11.9.2005 Kotka KV/Kotka International
Hermann PU-2 vara-Cacib
Carmen PN-2 serti (12.)
Sissi (Boarhunters Victoria Herdolf) EH - neitiä hieman ujostutti enimmäinen virallinen näyttely.

Hermann WD-2 and res-Cacib
Carmen WB-2 and cert (her 12th)
Sissi (Boarhunters Victoria Herdolf) Very Good - she was a bit shyish at her first official show.


10.9.2005 Porvoo
Hermann VSP
Carmen EH/2.

Hermann BOS
Carmen Very Good 2.


4.9.2005 Vantaa Let's Go
Hermann ROP
Carmen VSP ja serti (yhdestoista)
Atte (Herdolf Darth Sidious) nappasi EH/2:n
Arvid (Herdolf Nute Gunray) oli poissa omistajan sairauden takia.

Hermann BOB
Carmen BOS and Cert (11th)
Atte (Herdolf Darth Sidious) received Very Good/2 (in strong development stage)
Arvid (Herdolf Nute Gunray) absent due to owner's illness.


3.9.2005 Turenki
Hermann ROP.
Carmen PN-2 ja serti (kymmenes).
Hero (Herdolf Darth Vader) EH/1

Hermann BOB
Carmen WB-2 and sert (her tenth)
Hero (Herdolf Dart Vader) Very Good/1


Tättähäärät
Hermannin ja Boarhunters Tina Turnerin rakkauslapsukaiset Boarhunters Wild Vuokko Herdolf "Vuokko" ja Boarhunters Winston Herdolf "Winston". Sekä Vuokolla että Winstonilla on kodit.

Two littel creepers
Hermann and Boarhunters Tina Turner puppies Vuokko and Winston - Boarhunters Wild Vuokko Herdolf and Boarhunters Winston Herdolf. Both Vuokko and Winston have homes.


28.8.2005 Heinola
Hermann ROP ja RYP-2.
Carmen VSP ja serti (yhdeksäs).


Hermann, photo Linda Sundvik


Carmen, photo Linda Sundvik

Hermann BOB and BIG-2.
Carmen BOS and CERT (her ninth).


27.8.2005 Kouvola
Hermann ROP.
Carmen EH/2. Suurin vika oli tuomarin mielestä liian tumma turkin väri?!
Kouvolassa raviradalla vaihteleva sää; auringonpaistetta, sadetta, auringonpaistetta, sadetta, jne.

Hermann BOB.
Carmen Very Good/2. Her biggest fault according to judge was too dark coat color?!
Weather was interesting, sunshine, rain, sunshine, rain, sunshine, thunder, sunshine, rain.


24.8.2005
Hyvää ensimmäistä syntymäpäivää Star Warsien Jedi Soturit: Arvid, Atte, Austin, Hero, Hugo, Igo, Tane, Carmen, Jedi, MaraJade ja Wilma. Tulkoot niitä monta lisää.

Happy first birthday Star Wars Jedi Warriors: Arvid, Atte, Austin, Hero, Hugo, Igo, Tane, Carmen, Jedi, MaraJade and Wilma. May there be many more to come.


Hämeenlinna KV 20.8.2005
Hermann jälleen ROP ja Cacib.

Carmen (Herdolf Padme Naberrie) PN-4 ja vara-serti (kolmas).

Jedi (Herdolf Jaina Solo) ERI/2. Koska vain neljä koiraa sijoitetaan paras uros/narttu -kehissä, niin Jedi jäi tällä kertaa ilman sijoitusta.

Atte (Herdolf Darth Sidious) nappasi tänään EH/2 sijoituksen.

Arvid (Herdolf Nute Gunray) sijoittui tilalle EH/4.


Photo: Joni Hirvi. Atte & Krisse ja Arvid & Vuokko

Hermann BOB again and got CACIB.

Carmen (Herdolf Padme Naberrie) went WB-4 and received res-cert (her third).

Jedi (Herdolf Jaina Solo) received excellent but since only four dogs are placed she was left without WB-placement.

Atte (Herdolf Darth Sidious) received Very Good/2.

Arvid (Herdolf Nute Gunray) got Very Good 4.


Kiitos Marcus Karppi/Jarkko Karppinen signeeratusta kirjasta. Dekkarit: Enkelit eivät lue lööppejä (2002), Lahdessa soi blues (2003), Kultainen peura (2004) ja Suruvaippa (2005). Jarkko teki lukiovuosista ikimuistettavat ja ystävyytemme on säilynyt siitä asti.

13.8.2005 Valkeakoski
Carmen (Herdolf Padme Naberrie) järjesti jälleen hattutempun ollen lyhyen ajan sisään jo toistamiseen ROP ja saaden jälleen sertin (kahdeksas). VSP:nä oli isoisä-Hermann.

Atte (Herdolf Darth Sidious) liiteli kehässä tulokseen EH/4.

Austin (Herdolf Jasen Solo) sai myö EH:n, mutta koska vain neljä koiraa sijoitetaan, niin käteltiin ulos. Ninalle kiitos Hermannin esittämisestä ROP-kehässä. Herzu on helppo, kokenut kehäkonkari, jota ei tarvitse jännittää =O) Erittäin hyvin meni.

Arvid (Herdolf Nute Gunray) sai niin ikään EH tuloksen ja sijoittui kolmanneksi. Kaikesta päätellen Arvid on löytänyt itselleen unelmakodin, jossa on aktiiviselle pojalle paljon virikkeitä ja hemmottelun taso on - jos mahdollista - vielä korkeammalla kuin Hermannilla.


Photo: Joni Hirvi. Austin & Nina, Arvid & Vuokko


Hermann


Carmen


Atte


ROP/BOB Carmen - VSP/BOS Hermann, handled by Nina Silvennoinen

Carmen (Herdolf Padme Naberrie) went BOB again! She got her eight cert as well. BOS was Hermann.

Atte (Herdolf Darth Sidious) softly moved in the ring and received Very Good ending up fourth place.

Austin (Herdolf Jasen Solo) received Very Good as well, but since only four dogs are placed he was handshaked out this time. Special thanks to Nina for handling Hermann in the BOB-ring. Hermann is easy, experienced show dog and there is no need to be nervous with him. He knows what to do. It all went very well.

Arvid (Herdolf Nute Gunray) received Very Good as well and was placed third. Based on everything Arvid has found a dream home for himself. There are lot of action for an active boy and he is spoiled rotten - even worse than Hermann.


Copterlinen onnettomuus, jossa 14 kuollutta, kosketti läheisesti. Toinen piloteista, erittäin kokenut Seppo Peurala toimi myös Suomen Laskuvarjokerhon hyppykoneen Twin Otterin pilottina. Hänen mukanaan olen kivunnut useasti ilmaan ja tullut laskuvarjolla alas. Seppo on lentänyt paljon hyppykonetta myös veljeni kanssa, joka myöskin on SLK:n pilotteja. Seppo oli erittäin pidetty ja mielettömän mukava persoona.

Copterline accident which killed 14 persons touched me closely. One of the pilots, Mr Seppo Peurala - very experienced pilot was also Parachuting Club of Finland's Twin Otter pilot. He has taken me into the skies many times when I was skydiving. My brother has flown many times with Seppo since he is also one of the club's pilots. Seppo was one of the most liked pilot and extremely nice personality.Vihtorin (Saradane's Diesel Truck) kesäterveiset Hermann-isälle. Ikä 12 kk.
Vihtori's summer greeting to his dad Hermann. Age 12 months.

Helsinki 7.8.2005
Hermann ROP. Tuomari ihastui Hermanniin niin paljon, että olisi voinut viedä mennessään Australiaan. Carmen PN-2 ja seitsemäs serti.
Arvid (Herdolf Nute Gunray) teki ensiesiintymisen kehässä tuloksella EH/1.


ROP/BOB Hermann VSP/BOS Bonel Oona


Arvid (Herdolf Nute Gunray)


Hermann

Hermann BOB. The judge fell in love with Hermann and said that he could take him back to Australia with him.
Carmen WB-2 and took her seventh Cert.
Arvid (Herdolf Nute Gunray) - the puppy I bought back from the first owner - presented himself as a pro and got Very Good. The thing that needs to be improved is in training program so we will certainly hear more from him in the future.


Kristiinankaupunki 6.8.2005
Hermann VSP
Carmen (Herdolf Padme Naberrie) räjäytti potin eli voitti isoisänsä ja oli vain 11 kk ikäisenä ROP. Carmen sai myös sertin, joka on tällä hetkellä kuudes. Ryhmissä Carmen käteltiin ulos.
PU-2 sertin kera oli Hermannin poika Saradane's Diesel Vin. Onneksi olkoon Leeni ja Jami alias Jamppa Tuominen.
Kiitos Leenille ja Marikalle seurasta ja handlausavusta niin näyttelypaikalla kuin Saradane's ranchilläkin.


ROP/BOB Carmen & Vuokko VSP/BOS Hermann & handler Nina Kuronen

Hermann BOS
Carmen (Herdolf Padme Naberrie) Hermann grand-daughter went BOB at the age of 11 months. She also got her sixth cert. At the groups we were handshaked out.
WD-2 with a cert was Hermann son Saradane's Diesel Vin. Congratulations Leeni and Jami aka Jamppa Tuominen.
Thank you Leeni and Marika for your company and handling help at the show area and later on at the Saradane's ranch =O)


Kesäloma
Nyt on kuukauden kesäloma loppu. Kerrassaan nautittava sellainen takana. Meillä ei ikinä ole käynyt näin paljon ihmisiä kylässä. Hauskinta on se, että kaikki olivat koiriin liittyviä visiittejä ja kansainvälisyyttäkin oli joukossa mukana.

Kuukauden tämä oli doggipensionaatti, sillä hoidossa kävi omia kasvatteja ja sijoituskoiria. Mitään ongelmia ei ollut, vaan kaikki hoitokoirat olivat sulassa sovussa meidän lauman kanssa.

Viikonloput meni näyttelyissä tai juoksukisoissa ja sieltä tuli myös kesän rusketus tai ehkä paremminkin ajoittainen punotus. Kilometrejä kertyi Kaveriin runsaasti, eikä koiriin liittyvät kilometrit näytä loppuvan ainakaan piakkoin.

Taloa ja ympäristöä ei enää samaksi tunnistaisi. "Aputalkkari" Super-Seppo on järisyttävän tehokas ja täsmällinen. Talossamme on uusi väri, pihalta on hävinneet entisen asukkaan jäljiltä olleet eurolavat ja pyromaanitoimintaa on myös harjoitettu.

Ennen loman loppumista soitettiin kotiin ja tarjottiin uutta työpaikkaa. Homma meni nappiin ja nyt olen siirtynyt vaivatta metsä- ja puutarhakoneiden kiehtovaan maailmaan. Työpaikan ansiosta tulee runsas määrä uutta tietoa markkinoinnista ja eiköhän tuota meidän hehtaarimetsää kaatele kohta allekirjoittanut firman oppien mukaan luonnollisesti firman markkinoimilla työkoneilla.

Vacation
One month's vacation is now over. Very enjoyable one I might say. We have never had so many visitors and guests in such short period. Funniest was that all visits were dog related and some even international ones.

For one month our house was also a Great Dane boarding house. We had Danes from our breedings as well as co-owned Danes here for the whole month while their owners were on vacations. There were no problems at all and all dogs were peacefully among our own dogs.

Weekends were spent at either dog shows or at racing track. My tan, or should I say sometimes crab red skin, is from those events. My Peugeot Partner got many miles and there seem to be no end on dog related miles in the future either.

Our house and yard seem completely different. One of our puppy owners wanted to do something useful and Super-Seppo has painted our house, destroyed all extra wood left by the previous owner and he also was able to use pyromaniac skills.

Before my vacation was over I got a call where a new job was offered. Everything went well and I have now moved to the wonderful world of wood and yard machines (lawn mowers, chain-saws, trimmers, etc.) Due to my present job I willl gain massive amount of knowledge of marketing and evidently our trees will be cut down by me since all personnel is trained for our machines as well.


31.7.2005 Tampere
Anneli ja Fiona Tampereen greyhound racing kisoissa. Fiona oli Tampereen vaa'an mukaan tuhdissa kunnossa. Peräti 32 kg tuli puntariin. Siisti startti ykköskopista, mutta loppujen lopuksi jäi jumbosijalle. Annelin lähtö muuttui, koska omasta alkuperäisestä lähdöstä jäi koiria pois ja siirrettiin toiseen lähtöön. Tänä vuonna Annelille ensimmäinen kisa Tampereella ja ilmeisesti jännitti hiukan paikkaa sekä paikalla olleita lapsia. Lapset kun ovat Annelia aikoinaan Irlannissa kivittäneet. Jumbosija heltisi siis Annelillekin tällä kertaa.

Anneli and Fiona at Tampere Greyhound Racing competition. Fiona was according to Tampere scale a bit heavy - 32 kg. She had a clean start from first box but ended up being the last. Anneli's race was changed due to few dogs not showing up and she was moved to a different start. This was her first race in Tampere and evidently she was a bit shy about it and also about all the children running around wildly. Children have thrown rocks at her in Ireland and she is extremely scared of children. Anneli ended up being last as well.


30.7.2005 Pori KV
Hermann PU-2 ja vara-Cacib. Mukava oranssi ruusuke kokoelman lisäksi, vaikka sillä ei itsessään multivaliolle ole mitään merkitystä. Vuosien varrella on tullut aika selväksi se, että Brittituomarit eivät ole Hermannista haltioissaan.

Carmen (H. Padme Naberrie) sai EH/2. Sama tuomari kuin Vantaan näyttelyssä edellisenä lauantaina, joten palkintosijan muuttuminen ei ollut oletettavissa.

Atte (H. Darth Sidious) sai saman arvostelun kuin viime viikolla. Hyvin Krisse Aten jälleen esitti, vaikka Atella oli oireita sen suhteen, ettei kauneuskilpailut juuri tänä päivänä paljoakaan kiinnostaneet. Näyttelypäivän kuumuus oli myös mahdollisesti yksi tekijä tähän. Muutaman viikon kuluttua jälleen kehässä.

Kehän laidalla kuului useammastakin suunnasta pienoista ihmettelyä siitä, miksi juuri pentu ja juniorit oli siirretty toiselle tuomarille ja kaikki muut luokat oli kokonaan toisella tuomarilla. Junnujen tuomari ei antanut kuin yhdelle keltaiselle junnulle ERI:n ja kaikki muut saivat sitten kirjavalla skaalalla palkintosijoja EH:sta EVA:an.


Kuva: Vihtorin "isä" Henkka alias Henri Hälikkä
Kehän laidalla. Saattoihan tämä tietysti näyttää vähän hassulta.
Hermann ja Carmen makoilivat aitauksen sisällä minun seurassani.
Beside the ring. This might have looked a bit funny. Hermann and Carmen
were inside the fenced area sleeping while I was following the ring.

Hermann WD-2 and res-Cacib. Nice orange rosette to be added to his collection. For a Multi Champion there is no relevance for the awarded res-Cacib or even a Cacib. During the years it has been pretty clear that Brits are not too thrilled about Hermann.

Carmen (H. Padme Naberrie) got Very Good and was 2nd in her class. It was the same judge as the previous weekend so same type of critique was expected.

Atte (H. Darth Sidious) received same Good as the previous weekend. Krisse handled Atte very well despite of Atte's not too thrilled attitude towards todays show. Day was very hot and this can be one factor or then he just wanted to play difficult.

After the judging of Juniors was over there were a lot of comments by exhibitors why puppy and all juniors were judged by a different judge than who judged the older ones. Junior judge awarded only one fawn bitch with Excellent and all others went between Very Good to Not Able To Judge.


23.7.2005 Vantaa Super Summer Show
Hermann jälleen ROP. Ryhmissä nostettiin 8 parhaan joukkoon, mutta käteltiin sitten ulos.

Atte (Herdolf Darth Sidious) nappasi sinisen nauhan eli H:n. Oli kyllä tiedossa, että on tiukka tuomari. Hienosti Krisse ja Atte esiintyivät, arvostelu oli hyvä, joten ei muuta kuin pojalle ajan saatossa hieman massaa lisää, niin hyvä tulee.

Hero (Herdolf Darth Vader) oli EH/1 eli junnu-uroksista parhaiten menestynyt. Pojat kehittyvät hitaammin, joten Evalla ei mitään ongelmaa tulevaisuudessa. Evalle erityiskiitos ilmaantumisesta meille ajoissa, koska allekirjoittanut nukkui migreenilääkityksen takia pommiin. Olisin vedellyt hirsiä varmaan pitkälle iltapäivään ellei Eva ja Hero olisi olleet pihalla.

Carmen (Herdolf Padme Naberrie) sai niin ikään EH/1. Tuomari oli ERI-arvostelussaan hyvin tiukka.

Kiitos myös kaikille teille, jotka vietitte aikaanne meidän "tarhan ympärillä". Päivä meni mukavasti jutustellen ja Eetulle erityiskiitos koirien pitämisestä, veden hausta koirille sekä limukuskina toimimisesta.

Hermann BOB again. Was moved among 8 best in the Groups but handshaked out.

Atte (Herdolf Darth Sidious) got Good. We knew beforehand that the judge is extremely tough. Handling was beautiful and critique very nice so Atte just needs time to mature.

Hero (Herdolf Darth Vader) got Very Good and was best of the junior dogs. Boys tend to mature later so Eva will not have any problems in the future. Special thanks to Eva and Hero for arriving to our house early. I was under migraine medication and overslept. Without Eva I would never have been at the show on time.

Carmen (Herdolf Padme Naberrie) got also Very Good and was best of the junior bitches. Judge was extremely tough on awarding anyone excellent.

Thank you all who spent the day around our "fenced area". The day went by nicely by talking. Special thanks to Eetu, who helped out by taking leash of any dog while handed over to him, fetching water for the dogs and fetching lemonade and coffee for us who those needed.


22.7.2005 Tuomarinkartano, Suomen Greyhoundyhdistyksen erikoisnäyttely
Julius (Regal Dentist) avoimissa uroissa EH/4
Anneli (Angelique Panique) avoimissa nartuissa EH/4
Fiona (Pie In The Sky) käyttöluokassa EH/4.

Our greyhounds were entered to a show. And not just any show but Greyhound Specialty. Julius, Anneli and Fiona all got Very Good and all were placed # 4 in respective classes.


Hertan kesäterveiset mökiltä. Hertta ui, vaanii ja leikkii Mooda-dalmatialaisen kanssa.
Hertta's summer greeting from cottage. She swims and plays with her "sister" Mooda (dalmatian).


Photo: Merja Paakkanen


17.7.2005 Ypäjä
Hermann ROP. Nostettiin ryhmässä 8 parhaan joukkoon, mutta käteltiin sitten ulos.
Carmen PN-2 ja (viides) serti.
Austin (Herdolf Jasen Solo) EH/1 hienosti Ninan handlaamana.

Anneli (Angelique Panique) oli Veikkauksen lähdössä Hyvinkään kisoissa. Tykki startti ja reipas johtomatka pitkän aikaa, mutta antoi sitten kohteliaasti tietä muille tullen itse neljänneksi.
Julis (Regal Dentist) oli niin ikään Veikkauslähdössä. Meni häiriköinniksi ja poika lunasti juuri lentolipun itselleen Hurtta-Harvardiin koulutukseen. Lähtö edessä heti paperitöiden valmistuttua.


Austin (Herdolf Jasen Solo) 10,5 kk ja Nina Silvennoinen Ypäjällä.
Kuva Marika Rytinki


Hermann ROP/BOB - Bonel Oona VSP/BOS
Photo: Marika Rytinki

Hermann BOB. Was moved among 8 best in the Groups but handshaked out.
Carmen WB-2 and took her fifth Cert.
Austin (Herdolf Jasen Solo) went Very Good/1 and was handled beautifully by his owner Nina.

Anneli (Angelique Panique) was at Lottery start. Enormous start and top leading until she again decided to be polite and finished fourth.
Julius (Regal Dentist) was as well at Lottery start. He harrassed one dog. It is now clear that he will continue training at Dog-Harvard in Ireland and will fly there after all paperwork is clear.


16.7.2005 Nivala KV
Carmen PN-2 ja neljäs serti.
Hermann PU-3 ja vara-cacib. Ensimmäistä kertaa meni oma jälkeläinen isänsä edelle. Näkyy Hermann siis periyttävän ihan hyvää jälkeä.
Atte (Herdolf Darth Sidious) oli Krissen handlaamana EH/2.


Atte (Herdolf Darth Sidious) 10,5 months. Handler Kristiina Salonen.


Tähän autoon olisi Hermann vaihdettu välittömästi.
Useampikin olisi Hermannia ottamassa itselleen, mutta yleensä ääni
muuttuu kellossa, kun kerron, että kaupassa seuraan minä mukana =O).
Hermann would have been traded for this car. Usually all talks are
forgotten when I tell that in that deal I would follow as well =O).


Hermann ja uusi faniclubilainen =o)
Hermann with his new fan club member =O)

Carmen WB-2 and her fourth Cert.
Hermann went WD-3 and got res-cacib. For the first time his son was placed in front of him. Seems like Hermann makes great puppies.
Atte (Herdolf Darth Vader) went Very Good/2. He was the tiniest of the litter and needs time to fill out. He moves like an angel. I have never seen a Great Dane move that lightly.


10.7.2005 Mustiala KV maastokisat
Fiona (Willow Rapids Pie In The Sky) ja Julius (Parsonage's Regal Dentist) olivat maastokisoissa. Kisoihin ilmoitettu 8 greyhoundia, joista 5 pääsi finaaliin.

Fionalle toinen kerta maastovieheen perässä ja Juliukselle ensimmäinen kilpaillu. Alkukierrokselta Fionalle 250 pistettä Juliuksen parina ja finaalista 254 pistettä parinaan Rantalaukan Meritähti. Kokonaispisteet 504. Kokonaistulos 2 sija, SA ja vara-Cacil. Serti meni ensimmäiseksi tulleelle, koska ei ollut vielä maastovalio.

Juliukselle ensimmäinen kilpailu maastoissa. Ensimmäiseltä kierrokselta Fionan parina 253 pistettä ja finaalista Rabbit Rush Mocha Colan kanssa 244 pistettä. Kokonaistulos kisassa 3 sija ja SA.

Päivä oli aivan tajuttoman kuuma, mutta hyvin jaksoivat kaksi kierrosta. Toisen startin jälkeen olivat kyllä aivan puhki. Radan pituus kuulopuheiden mukaan oli 800 m. Homelite veti liki viimeisiään viehettä vetäessään greyhoundien kanssa. Yhtään naarmua tai muutakaan vammaan ei kumpaankaan koiraan tullut.

Photos: Marko Heinonen

Mustiala International Coursing Competition
Fiona (Willow Rapids Pie In The Sky) and Julius (Parsonage's Regal Dentist) were at coursing competition. 8 greyhounds were entered of which 3 were racers and the rest show versions. 5 greys managed to the finals.

For Fiona this was her second time at coursing track and for Julius his first coursing competition. From the first round Fiona got 250 points Julius as her pair and from the finals Fiona got 254 points with a show grey as her pair. Total result was 2nd placement, qualified for a certificate and reserve-Cacil. Certification went for the first one 'cause she was not a coursing champion yet.

For Julius this was his first competition at coursing track. From the first round with Fiona as his pair he got 253 points and from the finals with Rabbit Rush Mocha Cola he got 244 points. Total result was 3rd placement and qualified for a certificate.

The day was awfully hot but they both run two races awesomely well. After the second start they were completely worn out. Length of the track was according to rumors 800 metres. Lure machine was at its ultimate power when racers were performing. Neither one got wounded or scratched or anything.


10.7.2005 Nokia
Austin (Herdolf Jasen Solo) oli PU-4. Onnea Nina ja Austin. Siitä se lähtee.
Austin (Herdolf Jasen Solo) went WD-4. Congratulations Nina and Austin. Great start.

9.7.2005 Ristiina
Hermann VSP. Carmen PN-2 ja toinen varaserti.
Hermann BOS. Carmen WB-2 and second res-cert.


BOB/ROP Cover Girl (Denmark) - BOS/VSP Hermann


3.7.2005 Hyvinkää
Hermann ROP ja RYP. BIS-tuomari ei sitten sijoitellut kuin pieniä koiria ja meidät käteltiin ulos.

Tulipa jälleen vietettyä yksi hääpäivä koiraharrastuksen parissa. Seitsemäs hääpäivä armaan puolisoni kanssa tuli täyteen, tosin yhteisiä vuosia on takana kolmetoista. Niin se aika kuluu.

Hermann went BOB and took BIG (Best In Group). Fantastic achievement for a Blue Dane cause fawns tend to dominate in groups. This was an all-breed National show. As soon as I heard who the BIS-judge was I knew that we can forget about BIS-placement.

Me and my husband had 7 th Anniversary today and of course it was spent with the dogs. We have been together for 13 years already. Time flies.

2.7.2005 Tuusula
Hermann ROP, Carmen PN-2 ja ensimmäinen varaserti.
Hugo (Herdolf Qui-Gon Jinn) ERI-2.
Jedi (Herdolf Jaina Solo) ERI-2.
Hermannin poika Vihtori (Saradane's Diesel Truck) oli upeasti 11 kk:n vanhana PU-4.


Hugo (Herdolf Qui-Gon Jinn)


Jedi (Herdolf Jaina Solo)


Hermann ROP/BOB - Ostrozka For Denim Balao VSP/BOS

Hermann BOB, Carmen WB-2 and got her first reserve-cert.
Hugo (Herdolf Qui-Gon Jinn) received Excellent and went second in his class.
Jedi (Herdolf Jaina Solo) got Excellent and took seceond place at her class while sister Carmen took the first position.
Hermann son Vihtori (Saradane's Diesel Truck) went WD-4. He is 11 months old now.


Anneli 3 vuotta 1.7.2005. Onneksi olkoon "Kaija Kajali Raitakalsari".
Anneli celebrated her third birthday on 1st July.

Juhannusaatto
Atte Seinäjoelta meinasi vaihtaa hiippakuntaa "I can see the bright light" -tyyliin eläinlääkärin pöydällä. Päivällä oli leikin tiimellyksessä saanut haavan jalkaan, jota lähdettiin eläinlääkärille näyttämään ja päädyttiin tikkaamaan se. Tikkaus päätettiin tehdä rauhoituksessa ja rauhoitusaineina Domitor + Antisedan + Ketaminol minimiannoksilla. Atte lopetti hengityksen ja vaadittiin 10 min elvytystä, jotta Atte saatiin takaisin tälle planeetalle. Poju on palautunut episodista hyvin ja jatkaa normaalia eloaan Krissen perheen luona.
Atte - living in Seinäjoki - had a NDE "I can see the bright light" -style at a vet's table. During the day he had caught a minor wound on his leg and Krisse took him to the vet. Stitches were decided to do under sedation. The vet was aware that Great Danes don't need large amounts of sedatives and he was given minimun dosages of Domitor + Antisedan + Ketaminol. Atte stopped breathing and required 10 min CPR before revived to this planet. He has recovered very well and continues normal life with Krisse and her family.

12.6.2005 Turku, Metsämäki
Anneli teki hienon juoksusuorituksen 325 m matkalla. Johti pitkään, mutta päästi loppusuoralla muut ystävällisesti ohi. Sijoittui itse viidenneksi. Vielä muutama startti ja Anneli unohtanee kohteliaisuudet.

Julius oli päivän yllättäjä. Ensimmäinen kisa tänä vuonna ja ryhmäkoe onnistuneesti läpi puhtain paperein. Juliuksella kun on vähän alku takkuillut.

Anneli and Julius raced in Turku. Few races more and Anneli will be a success. Julius passed his first group race with flying colors. His race career has been quite eventful at the beginning. Evidently he has now grown up.

11.6.2005 Pieksämäki
Hermann ROP ja Carmen PN-3 sekä kolmas serti.

Julius täytti 2 vuotta. Paljon onnea "mamin pieni sininen mies".

Hermann BOB and Carmen WB-3 and took her third CERT.

Julius turned 2 years. Happy birthday "Mom's little blue man".


Hermannista tuli isä viidettä kertaa. Ruotsiin syntyi Kennel Boarhuntersiin pentueeseen neljä tyttöä ja viisi poikaa. Emä ja pennut voivat hyvin. Yksi neitokainen siirtyy Herdolf-klaaniin elokuussa ja taitaapi sieltä tulla poikakin.

Hermann became a dad for the fifth time. Litter is in Sweden at Kennel Boarhunters. Total of four girls and five boys. Mom and pups are doing fine. One girl will come to Finland and join Herdolf-team in August and one boy will arrive as well.

4.6.2005 Tervakoski
Hermann ROP ja RYP-2. Carmen VSP ja toinen serti.

TV-2 Telakka-ohjelmasta haastateltiin meitä ohjelmaan. Ohjelma tulee ulos sunnuntaina 7.8.2005 klo 22.05 TV2..

Hyvinkäällä RotuRace-tapahtuma.
Speedy Lips joukkueessa meidän perheestä Hermann ja Adolf sekä joukkueessa mukana Dalton ja Iiro. Yhteensä 48 maxijoukkuetta ja Speedy Lips sijalla 31. Suoritus tehtiin illalla klo 21.00 jälkeen rankassa vesisateessa. Hermann tykitti nopeimman ajan 5,99 s, Adolf 6,79 s. Kokonaisaika joukkueelle oli 13,46 s. Adolf totuttuun tapaan teki tapahtumasta spektaakkelin ja jäi kiinni vieheeseen kuin tarra.
Hermann BOB and BIG-2. Carmen went BOS and took her second CERT.

TV-2 Telakka-program interviewed us for a program. Show will be aired on 7th August at 10.05 pm at channel 2..

At the same day we attended Breed Race Competition. Adolf and Hermann were at the same team together with two other males. Total of 48 teams were at max group and Speedy Lips (our team) went 31 st. It was late in the evening and in heavy rain. Hermann was the fastest Great Dane male with 5,99 s and Adolf's time was 6,79 s. Adolf performed like a maniac and grabbed the lure like velcro.

Herdolf-tiimiin liittyi uusi jäsen. Hermannin tytär Nobel Herzensbrecher Varda Herdolf - tutummin Hertta - haettiin Rovaniemeltä 24.5.2005 ja muutti Kuopioon Merjan ja Akin hellään huomaan. Hertalla on kaverina energinen dalmistyttö Mooda sekä valloittava frettityttö Myy. Hertta on erittäin sosiaalinen ja energinen nuori neitokainen.
New member added to Herdolf team. Hermann daughter "Hertta" Nobel Herzensbrecher Varda Herdolf arrived to her new home in Kuopio. Her co-owners are Merja and Aki and she has dalmatian girl Mooda as a "sister". Hertta is very social and energetic young lady.

Hertta 11 weeks old. Photo Merja Paakkanen.

28.5.2005 Riihimäki
Carmen oli ensimmäistä kertaa junnuluokassa ja sai sertin sekä PN-3 -sijoituksen.
Hermann jälleen ROP.


Kuva: Vihtorin "isä" Henri Hälikkä

Carmen was entered at the junior class for the first time. She took her first CERT and WB-3 placement. Hermann went BOB again.

22.5.2005 Hamina KV
Hermann ROP ja Carmen ROP-pentu
The following day in Hamina International Show Hermann BOB and Carmen BOB-puppy.

21.5.2005 Helsinki Aptus Show
Hermann ROP ja Carmen ROP-pentu.
Hermann BOB and Carmen BOB-puppy.

14.5.2005 Raisio
Hermann ROP ja Carmen ROP-pentu.
Samaan aikaan Virroilla
Atte (Herdolf Darth Sidious) ROP-pentu. Onneksi olkoon Krisse!
Hermann BOB, Carmen BOB-puppy. At the same time in another show Atte (Herdolf Darth Sidious) went BOB-puppy.

Suru-uutinen Atlantin takaa.
Vaihto-oppilasvuoden perheeni veli - Jeff - kuoli traagisesti 9.5.2005. Minulla on erittäin lämpimät välit perheeseeni vuodesta 1984, jolloin siellä olin vaihtarina. Kävin heitä vuosien varrella usein tapaamassa, olin Jeffin häissä 90-luvulla ja Jeff oli ET:n bestman meidän häissämme Memphisissä vuonna 1998. Vuosien varrella jatkoimme aina siitä, mihin olimme jääneet. Pidimme ja pidämme edelleen jatkuvasti yhteyttä perheeni kanssa sähköpostitse ja puhelimitse. Sanat eivät riitä kertomaan tuskaa, jota koen menetyksestä.
Lepää rauhassa Jeff.
Sad news from my host family Memphis, Tennessee, USA.

My host-brother Jeff was tragically killed on Monday 9th May. He was my brother in 1984-85 while I was an exchange student at their house, I went to his wedding later on and he was my husband ET's bestman at our wedding in Memphis 1998.

Obituary at Commercial Appeal
Jeffrey Opp, 38, of Bartlett, died Monday in Jacksonville, Fla. Bartlett Funeral Home has charge. He leaves a son, Jeffrey Opp, and his parents, Marilyn and Myron Opp, all of Bartlett, and two sisters, Christy Opp and Olivia Opp, both of Memphis.

Rest in peace Jeff. I will miss you always, Coco


7.5.2005 Pori STD Erikoisnäyttely
Carmen (Herdolf Padme Naberrie) ROP-pentu ja BIS-2-pentu.
Austin (Herdolf Jasen Solo) luokkavoittaja
Jedi (Herdolf Jaina Solo) tuli luokassaan toiseksi
Hermann PU-2
Adolf ja Hermann parikilpailun BIS.
Adolf järjesti jälleen spektaakkelin esiintymisessä. Edessä olevalla narttuparilla toisella nartuista oli juoksu. Kyllähän sen tietää, mitä pojilla päässä liikkuu kiimaisen nartun perässä - ei yhtään mitään. Homma meinasi karata käsistä ihan kokonaan, kunnes ET tuli paikalle ja sai Adolfin tolkkkuihinsa. ET ohjasti pojat sitten BIS-voittoon.


Austin (Herdolf Jasen Solo) & Nina Silvennoinen.


Jedi (Herdolf Jaina Solo)


BIS-brace: Hermann, ET, Adolf and jugde Mrs Kirsti Louhi

GD Specialty
Carmen went BIS-2-puppy.
Hermann went WD-2
Adolf and Hermann went BIS-Brace.
Brace team infont of us consisted of two bitches. One of them was in heat. The situation was impossible until ET took over and handled the boys into victory.

  24.4.2005 Lahti KV
Hermann ROP. Ryhmäkehässä poimittiin 10 parhaan joukkoon, mutta käteltiin ulos.
Carmen (Herdolf Padme Naberrie) oli samassa näyttelyssä ROP-pentu.


Hermann ROP/BOB - Bonel Onella VSP/BOS
Judge: Mrs Reija Leikola-Walden

Seinäjoella Match Showssa oli Atte (Herdolf Darth Sidious) ollut paras pentu (showssa 25 pentua) ja sijoittui upeasti sijalle BIS-5. Onneksi olkoon Atte ja Krisse.

Lahti International Show: Hermann went BOB. He was chosen among the 10 best in the Groups but not placed. Carmen (Hedolf Padme Naberrie) went BOB-puppy.
At the same time in Seinäjoki Match Show "Atte" (Herdolf Darth Sidious) went BIS-5. Among 25 puppies entered he was the best.

 
9.4.2005 pentutapaaminen

Lauantaina vietettiin Adolfin syntymäpäiviä ja pidettiin samalla pentutapaaminen. Näitä ei oltu tarkoituksella laitettu samaan ajankohtaan. Paikalla oli kaikki muut, paitsi Amerikassa oleva Mara Jade sekä Seinäjoella oleva Atte. Aten perheellä oli auto-ongelmia. Mukana menossa oli vielä Hermannin tytär Wilma-Kyllikki.

Ohjelmassa oli vapaata seurustelua, barbecueta, nakkirata ja synttärikakun jako. Valokuvia tulossa esille piakkoin.

Adolf sai runsaasti lahjoja: pehmoleluja ja nameja. Kiitos kaikille!
 
 
  Puppy Meeting and Adolf's birthday happened to be at the same time. I had not chosen these two events on purpose. All other puppies except for American Mara Jade and Atte from Seinäjoki were present. Atte's family had car trouble. We had also Hermann's daughter Wilma among us. Program consisted of mingling, social connections, barbecue, sausage track and birthday cake. Photos will be available soon. Adolf got a lot of presents: toys and goodies. Thank you everyone!

 
TOP-20 3.4.2005

Open shown päätteeksi oli TOP-20 -kisa. Hermann jaksoi vielä esiintyä, vaikka päivä oli ollut pitkä. Ensimmäisellä kierroksella voitto tuli sinisestä G. Femme Fatalesta, toisella kertaa harlekiini Blockbuster vom Schöntalista, kolmannella kerralla sinisestä B. Onellasta ja lopulta häviö Helisain Selinalle, joka puolestaan hävisi voittajalle. Hermann oli paras sininen ja paras värillinen doggi.


Photo: ET

 
TOP-20 - competition was held after unofficial Open show. Hermann had energy to strut his stuff although he had had a long day. Long story short - Hermann went number 3 and was best blue and best colored dane. Winner was a fawn.

 

PJV & Open Show 3.4.2005

Perheen parhaiten menestynyt koira oli Carmen. Sijoittui toiseksi saaden KP:n.

"Ystävällinen herrasmies" Adolf käteltiin kehästä ulos ja arvostelu oli vähintäänkin mielenkiintoinen. Kiitos Mira Heinoselle esittämisestä. Se oli nättiä katseltavaa.

Samainen tuomari, joka arvosteli Adolfin arvosteli myös Hermannin ja vähintäänkin yhtä mielenkiintoinen arvostelu tuli. Onneksi tuomari ei ollut oikea tuomari vaan joku harrastaja.

Iso kiitos Sari Vainionpäälle, joka toimi apukätenä, kun minun piti sukkuloida samaan aikaan kahdessa kehässä esittämässä; toisessa Hermannia ja toisessa Carmenia.

Troikkakilpailussa tiimi Adolf, Hermann ja Carmen sijoittui neljänsiksi eli lopputulos oli BIS-4-troikka. Esiintymisemme oli tasaisen epätasaista.

Kasvattajaluokassa riitti tällä kertaa kolmen koiran tiimi ja Herdolfin ryhmässä oli Carmen (H. Padme Naberrie), Hero (H. Darth Vader) ja Austin (H. Jasen Solo). Pitkän päivän päätteeksi pennut jaksoivat vielä hyvin pinnistäen sijalle BIS-3-kasvattaja ja meille iskettiin vielä KP. Kiitos Eva ja Nina. Yleisön joukosta muutamat jaksoivat purnata kuinka siniset pääsivät noin ylös!

 
Puppy- Junior-Veteran & Open Show is an unofficial show held by Great Dane Club of Finland.

The best result from our family was Carmen's. She went second in the puppy class and got an honorary award. She was a bit spooked 'cause I had to show both Hermann and Carmen at the same time in two rings and I was running back and forth. I truly appreciate Mrs Sari Vainionpää's help as being my other hand holding the dog I was not showing at the moment.

"Charming gentleman" Adolf was sent away from the ring with a handshake and his critique was interesting. The judge was not a real judge but an ancient fawn person. It was obvious that the judge favored fawns.

This same judge was also for Hermann and she gave him even more interesting critique. She would have wanted a more elegant head for Hermann while Hermann is used (when training new Great Dane judges) a model example of an excellent head. Hermann was placed fifth and left without Honorary Award.

We had also a fun class, roughly translated as trio-brace or troika where all three dogs had to be owned by the same person. My team was Adolf, Hermann and Carmen. Our performance was back and forth between order and chaos. The judge was the same as for Adolf and Hermann in their Open Show. This judge placed us BIS-4-troika but invited us to continue as GREY DANES not blue!

The breeders class consisted of three dogs from the same breeder. Herdolf team was Carmen, Austin and Hero. We went BIS-3-breeder and received an honorary award.

  Lahden pentunäyttely 3.4.2005
Herdolf Leia Organa VSP-pentu. Onneksi olkoon Pia ja Wilma.
  Wilma aka Herdolf Leia Organa went BOS-puppy in Lahti Puppy Show. Congratulations Pia!

  Lappeenrannan pääsiäisnäyttelyssä 28.3.2005 Hermann oli ROP ja Carmen ROP-pentu.
  In Lappeenranta show on 28 March Hermann went BOB and Carmen BOB-puppy.

 
Porin match-showssa oli 28.3.2005 Wilma-Kyllikki alias Saradane's Darla Herdolf ollut BIS-4. Onneksi olkoon Wilma ja Riikka.

 
25.3.2005 Hermannille jaettiin Suomen Tanskandoggi ry:n kevätkokouksessa Vuoden 2004 Paras Sininen kiertopalkinto, omaksi jäävä pytty sekä diplomi.
 
Hermann was awarded Finnish Great Dane Club's 2004 Best Blue GD's trophy and diploma together with circulating trophy.

  22.3.2005 tuli Hermannista jälleen isä. Pentuja syntyi 5 kappaletta kennel Nobel Herzenbrecheriin, joista 2 tyttöä ja 3 poikaa. Emä ja pennut voivat hyvin.
 
Hermann became a dad again on 22 March. Total of 6 puppies born of which 3 dogs and 3 bitches. Both the dam and the puppies are doing fine.

 

TV Nelonen 17.3.2005

Nelosen Assari-ohjelmassa oli Stockmannin muotinäytöksestä klippi. Sekä Hermann että Julius näkyivät ruudussa.

 
TV Four had on their show "Assari" a clip from the Stockmann Fashion Show. Both Hermann and Julius were seen on the screen.

 
Fionalle jaettiin 15.3.2005 HVK:n kevätkokouksessa vuoden ratajuoksija 2004 kiertopalkinto.
  Fiona was awarded Helsinki Sighthound Club's Annual Best Racer's Circulating Trophy.

 

Ohkolan talvimaastot 13.3.2005

Fiona teki debyyttinsä maastoradalla. Tuloksena ekalta kierrokselta 232 pistettä ja finaalista 253 eli yhteensä 485 pistettä. Tämä tulos vei Fionan voittoon. Serti tuli (vielä neljä lisää ja maastovalion arvo on plakkarissa). Fiona sai myös SBK & SIRL Talvimaastojen kiertopalkinnon.

Fionalle päivä oli täydellinen, sillä maastojen jälkeen kävimme Bertta-mummin luona Kärkölässä. Bertta ja Fiona ovat parhaat kaverukset. Bertta tykkää syöttää Fionaa ja Fiona tykkää syödä. Molemmat ovat aina yhtä tyytyväisiä tapaamisista.

 

 

Winter Coursing Competition 13 March 2005

Fiona made her debute at coursing competition. First round gave her 232 points and finals 253 points adding up to 485 points. This result gave her the first place and, thus the winner. She won CERT (now four more and Coursing Champion title is hers). Fiona got also SBK & SIRL Winter Coursing Annual Circulating Trophy.

The day was perfect for Fiona. After the competition we went to see Granny-Bertta. Bertta and Fiona are best buddies. Bertta likes to feed her and Fiona loves to eat. They are so happy to see each other every time and Bertta asks to see Fiona each time we go to see her.


 
Kaapelitehtaan pentunäyttely 6.3.2005

Adolfin lapset ensi kertaa kehässä. Tuomarina Virosta Helin Kasuk.

Carmen (Herdolf Padme Naberrie) oli omistajiensa suureksi yllätykseksi ROP-pentu. Panssarivaunu käyttäytyi kuin kokenut kehäkettu, vaikka ensimmäistä kertaa kehässä ja kolmatta kertaa yleensäkin panta kaulassa.
Wilma (Herdolf Leia Organa) oli toiseksi paras narttu ja sai KP:n (kunniapalkinnon)
Hero (Herdolf Darth Vader) nappasi VSP-pennun sijan.
Hugo (Herdolf Qui-Gon Jinn) tuli toiseksi saaden KP:n ja
Austin (Herdolf Jasen Solo) otti kolmannen sijan.

Kennel Herdolf oli rotunsa paras kasvattaja. (1 KP ROP-kasv.)

Hyvä päivä tästä kehittyi, vaikka alku olikin painajaismainen. Kaikki oli jo kotoa asti myöhässä minusta riippumattomista syistä eli mikään ei mennyt niin kuin olin suunnitellut ajallisesti. Erään pennun rokotuspaperit oli kateissa, näyttelynumerokin oli kadonnut samoin tein, Anneli päätti olla tulematta tarhasta sisään ja viimein kun olimme meiltä näyttelypaikalle lähdössä, niin armas ajoneuvoni vihelsi kylmän rauhallisesti pelin poikki. Vielä edellisiltana kulki moitteetta, mutta aamulla etupäästä kuulunut kolina ja rajoittunut liikerata eivät jättäneet valinnan varaa muuhun, kuin siirtymisen raskaampaan kalustoon. Ihmeellistä kyllä, olimme paikalla ajoissa.
 

Carmen - Herdolf Padme Naberrie
 

"Hero" Herdolf Darth Vader & Eva Helander,
"Carmen" Herdolf Padme Naberrie & Vuokko Tienhaara,
"Wilma" Herdolf Leia Organa & Piia Matilainen ja
"Austin" Herdolf Jasen Solo & Nina Silvennoinen
 

Hero & Eva
 

Hugo "Herdolf Qui-Gonn Jinn & Jari Helenius (Maritta Katro puuttuu kuvasta)
   
 

Puppy show in Helsinki on 6 March 2005

Adolf's puppies at a show for the first time. Judge Mrs Helin Kasuk, Estonia

Carmen (Herdolf Padme Naberrie) went BPOB-puppy much to her owners surprise. Sherman tank behaved like a show-pro although, she was in the ring for the first time.
Wilma (Herdolf Leia Organa) went WPB-2 with Honors Prize
Hero (Herdolf Darth Vader) went BPOS-puppy
Hugo (Herdolf Qui-Gon Jinn) WPD-2 with Honors Prize
Austin (Herdolf Jasen Solo) WPD-3.

Kennel Herdolf went BOB-breeder.

The day turned out to be a good one after all. In the morning we were all running late - not my fault - but nothing went as scheduled. I was on the merge of migraine. One puppy owner had lost vaccination papers as well as the entry number, Anneli-greyhound decided to play hide-and-seek and finally when we were about to start to the show site my car went kaputt. Just last night it run smoothly but this morning I heard a horrible sound somewhere in the front area and the car was running like a snail. Even as a blonde I knew there was something seriously wrong. We had to take the big car (read the veeeeery slow one). Surpringly we found ourselves at the show site on time.


 

Hermann mallina Stockmannin eläinviikkojen muotinäytöksessä lauantaina 26.2.2005

Hermann pyydettiin uudelleen malliksi eläinpäivien päättäjäismuotinäytökseen. Handleriksi tuli tällä kertaa Jaana Hakola. Esityskertoja oli lauantaipäivälle peräti kolme kappaletta, mutta tämä pari otti catwalkin haltuunsa joka kerralla mallikkaasti.

Hermann edusti väliajoilla ihmispaljouden keskellä rauhallisen tottuneesti. Papukaijat olisivat olleet suunnattoman suuri kiinnostuksen kohde, mutta emme kuitenkaan tehneet niiden kanssa ihan kosketuskontaktia - varmuuden vuoksi.

Julius jäi pois, koska esittäjän pukua ei saatu näytökseen. GRL:llä (Greyhound Racing Liitto) oli Stockalla oma ständi ja muotinäytöksen jälkeen oli lavalla greyhoundit esiintymässä.

 

Kuva/photo: Aarne Hatakka
 

Hermann was asked to be a model again for the final fashion show of Animal Week at Stockmann's. This time the handler was Mrs Sanna Hakola. There were total of three different appearances on stage and each time this couple showed it off.

During breaks Hermann mingled and behaved very calmly letting everyone to pet him. It was a long day but he showed what he is made of.


 

From Norbert Schaub & gang Kennel Boarhunters, Sweden.
  Thank your Norbert & gang. Lovely surprise and adorable picture.

 

Hermann ja Julius malleina Stockmannin julkkis/pressimuotinäytöksessä 17.2.2005

Hermannin esitti lavalla MTV3:n Tulosruudun urheilutoimittaja Inka Korhonen. Kummallakin oli Janne Pykälän suunnittelema asu yllään. Inkalla oli mielettömän kaunis iltapuku ja Hermannilla frakki. Alkukankeudesta päästyä sujui parin esiintyminen catwalkilla suorastaan henkeäsalpaavan tyrmistyttävästi. Inka ja Hermann pääsivät Iltasanomiin perjantaina 18.2. kuvan kanssa.

Kuvat: Aarne Hatakka

Julius esiintyi stagella tanssija Kirsi Karleniuksen kanssa. Kirsillä oli Jukka Rintalan Birthe Wigrenille suunnittelema My Fair Lady -puku. Visuaalisesti sopivat toisilleen täydellisesti. Julius suoriutui esiintymisestä todella hyvin. Tämä pariskunta pääsi puolestaan perjantain Iltalehteen.

Kuva: Aarne Hatakka

Paikalla oli pressiväkeä ja salamavalojen räiskeestä päätellen tullaan kumpaakin paria näkemään seuraavan viikon lehdissä.

Inkan ja Hermannin kuva oli ainakin näissä lehdissä: OHO 8/2005, Me Naiset 9 (24.2.2005) ja Katso 8/2005.

   
 

Hermann and Julius as fashion show models at department store Stockmann on 17 February.

Hermann was on stage with Mrs Inka Korhonen, a TV Sports Reporter. They both had garments designed and made by well-known designer Mr Janne Pykälä. Inka had incredibly beautiful evening dress and Hermann - as her date - had a tuxedo. The start at catwalk was a bit stiff but when they got it going it was breathtakingly stunning. They made it to the tabloid Itasanomat on Friday's issue with picture.

Julius was on stage with Ms Kirsi Karlenius. Kirsi had a My Fair Lady dress, originally designed for Ms Birthe Wigren by Mr Jukka Rintala. Visually it couldn't have been better. Julius presented himself very well. This couple made it to the other tabloid Iltalehti on Friday's issue with a picture.

There were several representatives of press at the show and based on the numerous photos taken both couples - Hermann & Inka and Julius & Kirsi - will be seen at next weeks magazines.


 
 
16.2.2005 lunastin Herdolf Nute Gunrayn takaisin syntymäkotiinsa. Poju kulkee nykyään nimellä Arvid. Kertakaikkiaan upea tyyppi luonteeltaan ja rakenteeltaan. Henkisiä kolhuja ei näytä tulleen ja fyysiset paranevat kovaa vauhtia.
 
I bought Herdolf Nute Gunray back home. I changed his name and call him Arvid. He has absolutely fantastic temperament and his structure is excellent. He doesn't seem to have any emotional baggage and all physical ones are healing very well.

  Kiitos lähettämistänne kuvista. Päivitys on hieman takkuillut uuden koneen takia. Mac ei toimi ihan yksi yhteen PC:hen nähden. Kuvat tulevat nettiin hitaasti, mutta varmasti.
  Thank you for the photos you have sent me. Updates are running late due to change from PC to Mac. There are many differencies between these two systems. Photos will be updated in the near future.

 

Hermann sai jälleen kerran kilpailukutsun TOP-20 -näyttelyyn (oli kultadoggipisteissä kolmannella sijalla, ensimmäinen sininen ja ensimmäinen "värillinen"). TOP-20 -näyttely pidetään Hyvinkään Wanhalla villatehtaalla 3.4.2005 klo 16.00. Tuomarit tähän Titaanien Taisto -tapahtumaan ilmoitetaan perinteisesti vasta paikan päällä.

Tätä ennen on samassa paikassa P-J-V & Open Show eli Pentu-Junnu-Veteraani & Open -näyttely. Kyseinen näyttely on epävirallinen, mutta kaikin puolin mukava tapahtuma.

 
Hermann has once again received an invitation to TOP-20 Show. He was 3rd point-wize, first blue and first "colored". Show will be held on 3rd April, 2005. Judges will traditionally be announced at the show site.

 
Amerikassa ilmestyvä tanskandoggilehti Dane World julkaisi marras/joulukuun 2004 numerossaan kuvia lokakuussa Teksasissa pidetystä erikoisnäyttelystä. Ottamiani kuvia on julkaistu useita.
 
Dane World published photos of National Specialty in the November/December 2004 issue. As written on page 85 "The photos on the following pages were provided by Scot Billings and Vuokko Tienhaara".

 

TANSKANDOGGI-LEHTI 1/2005
Lehteen pyydettiin vuoden menestyneimmistä doggeista henkilökuvaus.

WYSIWYG Luke Skywalker v Longo eli Hermann

Hermann on kotona kakkosmies Adolfin ollessa kiistaton johtaja. Adolf on valinnut omaksi ihmisekseen puolisoni ja Hermann selkeästi minut. Pojilla on ikäeroa 10 kk. Eripuraa ei näiden välillä ole koskaan ollut.

Hermann elää aina täysillä oli kyse mistä tahansa. Näyttelyaamuina ei meinaa nahoissaan pysyä. Matkustaminen on Hermannin kanssa äärimmäisen helppoa. Tuttuja on niin autot, metrot, bussit, ratikat, veneet, laivat ja kantosiipialukset.

Suurinta herkkua on Oltermanni-juusto. Hermann voi olla sikeimmässä unessa talon toisessa päädyssä, mutta vaikka kuinka hiljaa yrität ottaa jääkaapista juuston esiin, niin ennen kuin on juusto pöydällä on Hermann vieressä. Toinen erityisherkku on paahtoleipä. Paahtamaton ei kelpaa vaan leivän pitää olla paahdettu.

Hermannin sosiaaliset taidot ovat olleet aina ensiluokkaiset. Erityiset rakkauden kohteet Hermannilla ovat pienikokoiset koirat (mitä pienempiä sen parempi), pentukoirat ja basenjit.

Aktiivinen liikunta ja metsälenkit ovat kuuluneet rutiineihimme alusta lähtien. Täällä maalla on metsän elämä vilkkaampaa kuin kaupungissa asuessamme ja yhtä ei Hermann voi millään vastustaa. Nimittäin hirveä. Ja niitä täällä meillä kuljeskelee ihan takapihalla. Hirven nähtyään ei auta mikään, sillä korvat painuvat alas, suomenkieli unohtuu ja Hermann häviää puskat ryskyen riistan perään. En ole vielä päässyt näkemään mitä metsien siimeksessä tapahtuu, mutta aina on poika tullut ehjänä kotiin.

Liikuntaharrastuksiin kuuluu myös rata- ja maastojuoksu sekä uiminen. Lihakset, lonkat ja kyynärät ovat aina olleet kunnossa ja lihaskuntoa on näyttelyissäkin kehuttu, joten ei ne huonoja harrastuksia ole. Pääasia kuitenkin on se, että niistä Hermann tykkää.  

Hermann on juttelija. Ääntä lähtee paljon ja usein. Leikkiessä möykän taso yltyy sitä kovemmaksi mitä hauskempaa on. Hermannilla on useita omia leikkejä, joita leikitään vain hänen kanssaan. Mainittakoon tässä vaikka leikit ”Karmea sukkakostaja”, ”Samba”, ”Mylvi-Petteri” sekä aamuisin aamuleikki päiväpeitteen kanssa. Juttelen Hermannin kanssa myös puhelimessa aina ollessani työmatkalla. Kuullessaan ääneni puolisoni puhelimen kaiuttimesta rupeaa Hermann mylvimään päivän kuulumiset. (Tämän kun julkisesti myönnän niin tulen varmaan saamaan seuraavassa näyttelyssä kevyen kysyviä katseita).

Hermann on hyvin herkkätunteinen ja aistii ainakin minun olotilani hyvin tarkkaan. Migreenikohtauksen tullessa Hermann seuraa minua herkeämättä ja tulee sängylle viereeni ihan liki ja pysyy siinä kunnes kipu on hellittänyt.

Normaali nukkumapaikka on lattialla omalla patjalla minun vieressäni. Aamuisin usein poju löytyy tosin jakamasta saman tyynyn kanssani. Uskomattoman ketterästi ja huomaamattomasti tuo 80-kiloinen otus viereeni pääsee. Onpa niitä aamuja ollut jolloin Hermann on minun vieressäni ja Adolf ängennyt puolisoni viereen. Noina aamuina on ollut aika tiivis tunnelma.

Jokainen hetki Hermannin kanssa on tähtihetki. Olen kuullut väittämiä usealta taholta sen suhteen, että hemmottelen tuota karvapalloa ihan liikaa. Mutta eihän Hermannia voi hemmotella liikaa.

Olen supernipo nimien oikeinkirjoituksessa ja Hermann kirjoitetaan siis kahdella ännällä ilman iitä. Kennelnimi kirjoitetaan kaikki isoilla kirjaimilla ei vain ensimmäinen kirjain.

Vuokko Tienhaara

  Tanskandoggi magazine 1/2005

The owners of most successful Great Danes for 2004 were asked to tell about their dogs in order to give other people idea how these magnificient dogs are outside show rings in their normal lives.

Hermann is at home number 2 guy while Adolf is undisputed leader. Adolf chose my husband for his master and Hermann clearly chose me. Age difference between boys is 10 months. There has never been any fights between them. Hemann lives always full whatever he does. On show mornings he is so excited to come along that he barely can manage to keep himself in his skin. Travelling with him is easy. We have tried cars, subways, busses, trams, boats, ferries and hydrofoils.

Hermann's best treat is cheese called Oltermanni. He can be dead asleep at the other end of the house but it doesn't matter how silently you try to get the cheese out of the fridge - he is in the kitchen before cheese hits the counter. His other favorite is toast. It has to be toasted, plain bread is not okay. Hermann's social skills have always been excellent. He especially loves small dogs - the smaller the better, puppies and basenjis.

Hermann's routines have always included active exercise and walks in the woods. Here in the countryside choice of natures own animals is waster than what it was in the city. There is one creature above all that Hermann can't resist - moose. And we have moose at our back yard even. When he sees a moose there is nothing that helps. He puts his ears flat on his head, forgets Finnish (or any other language) and he goes after the moose. I have no idea how close he gets to the moose or what he does there but he always comes back intact. His hobbies also include track racing and lure coursing as well as swimming. Muscles, hips and elbows have always been in excellent shape, his muscle condition is often complemented in the shows, so these hobbies can't be that bad. But the main thing is that he himself loves what he is doing.

Hermann is a talker. He can really broadcast. He gets louder and louder the more fun he has. Hermann has several own games which are only played with him. I can name here games like "the horrible sock strangler", "Samba" and "Growling-Howling". In the mornings he also has a special game with the bed-spread. Whenever I'm travelling for work I always call Hermann and talk with him for a while. When he hears my voice over the loudspeaker at my husband's phone he starts to growl and wags his tail. (Okay, now when I admit this in public I will get some weird looks at the next shows).

Hermanna is very sensitive and knows my feelings very well. When I am about to get a migraine attack he starts to follow me and won't leave me out of his sight for a second. He follows me to bed, lies right next to me and stays there until the hellatious pain is gone. His normal sleeping place is on the mattress next to my bed. On many mornings I have woken up having him sleeping in the bed right next to me sharing the same pillow. I have no idea how he can manage to climb to bed with his 80 kg body so that I don't wake up. There have been mornings when Hermann has been on the bed on my side and Adolf on the bed on my husband's side. We have had tight feeling on those mornings.

Every moment with Hermann is a moment to remember. I have heard from various people that I spoil him rotten. But how can you spoil this furball too much?

I'm terrible what comes to spelling names correctly. Hermann is spelled with two n's, not just one.


 

Operaatio Aten palautus

Atte-poika Seinäjoelta (Herdolf Darth Sidious) aiheutti ylimääräisiä sydämentykytyksiä ja huolia tempauksellaan omistajalleen Krisselle perheineen ja tietysti kasvattajalle.

Keskiviikkona 19.1.2005 klo 20.00 lähti Atte Nurmon kotipihaltaan Aapo-ajokoira "veljensä" perään. Pojat viipyivätkin reissullaan pidempään. Kun ei seuraavaan iltapäiväänkään mennessä ollut havaintoja koirista, vaikka poliisi, naapurit, koulut, paikallisradio ja kaikki mahdolliset oli hälytetty ja informoitu tilanteesta niin järjestettiin etsintäpartio.

Suomen Tanskandoggi ry:n Rescuen vetäjä Sari Vainionpää Seinäjoelta keräsi kasaan 12 ihmistä ja 6 doggia poikien etsintäpartioksi. He hakivat koirien kanssa useamman tunnin Attea ja Aapoa lumi- ja vesisateessa lähempää ja kauempaa. Ilta pimeni ja paikallinen metsästysseurakin ilmoitti, että alueella n. 10 - 15 km päässä on susilauma. Pojat olivat olleet kateissa 24 h, ei näköhavaintoja vain tassunjälkiä siellä täällä, niin rupesi pikkuhiljaa mieli mustumaan löytyykö poikia enää ollenkaan. Attekin on vasta 5 kk vanha ja jo vuorokauden ajokoiran matkassa. Yöllä oli satanut kunnolla lunta ja sama lumisade jatkui torstaina. Lämpötila oli yöllä ollut miinuspuolella, mutta vain muutaman asteen.

Huoli ja pelko oli suuri myös täällä kasvattajan päässä ja yhdeksän pintaan illalla lähti ET Adolf-isän kanssa ajelemaan kohti Nurmoa osallistuakseen etsintäpartioon. Matka jäi onneksi lyhyeksi, sillä klo 21.05 tuli havainto, että pojat on nähty Osuuskaupan edessä istumassa. Autopartio lähti ferrarityyliin Krissen pihasta ja viiden minuutin sisään oli pojat otettu talteen ongelmitta. Vahinkokartoitus poikien tilasta oli yllättävän vähäinen. Atella oli jalat selvästi kylmettyneet, mutta eivät paleltuneet. Yksi tai muutama hammas oli jäänyt matkalle (pentuhampaitahan ne toki olivatkin) ja kropassa oli naarmuja siellä täällä. Aapolta lähti pari kynttä ja kropassa myös naarmuja.

Yöllä oli sitten susi käynyt Krissen kotipihassa ihan 2 m päässä ovesta ja jolkotellut koko pihatien pituuden. Jäljet olivat hyvin selvät ja pari metsästäjää tarkistaneet vielä, että aidot suden jäljet olivat. Poikien löytyminen ja pelastuminen oli siis ollut tunneista kiinni.

Esitän tuhannet kiitokset kaikille etsintäpartioon osallistuneille. Mukana oli doggiporukkaa, sukulaisia, metsästysseuralaisia ja kylän asukkaita. Krisse oli kotona toimintakeskuksessa ja pelkäsi ettei huoli aiheuta vielä ennenaikaista synnytystä. Krissellä on laskettu aika nimittäin kuukauden sisään. Oli upeaa ja liikuttavaa huomata, että hädän hetkellä niin moni tuli vapaaehtoisesti auttamaan etsinnöissä ja vietti tuntikausia aikaa pimeässä lumi- ja vesisateessa etsien näitä kahta karkulaista. Erityiskiitos Sari Vainionpäälle, joka otti välittömästi ohjat käteensä puhelinsoittoni jälkeen. Kiitos myös kaikille myötäeläneille, teitä oli paljon.


   
 
| Back to homepage | postcard | pedigree | e-mail | Links | Guestbook | Pictures |