Articles where "Luke" aka Hermann has been 'interviewed' or photographed.
     
6.6.2006 - 44/2006 KMV-Lehti (Kuorevesi, Mänttä, Vilppula), Teksti ja kuvat Susanna Yläjärvi
"Hermann kiinnittää katseet

Kuusivuotias sininen tanskandoggi Hermann eli Wysiwyg Luke Skywalker Longo huomataan kaikkialla. Moni vaihtaa kadun toiselle puolelle, kun 80-kiloinen koira kävelee omistajansa VT:n kanssa vastaan. Aivan turhaan.

- Hermann on tyypillinen tanskandoggi: kiltti ja rauhallinen. Se pitää ihmisistä ja toisista koirista. Se on aivan tohkeissaan, kun näkee vaikkapa chihuahuan, VT hymyilee.

Mäntässä Hermann osallistui sunnuntaina järjestettyyn kaikkien rotujen koiranäyttelyyn, jossa oli mukana noin 1300 koiraa. Lähes kaiken mahdollisen Suomessa, Pohjoismaissa, Baltiassa ja Venäjällä voittanut Hermann kilpaili valioluokassa ja sen ainoa kilpakumppani oli pentuluokassa kilpaillut narttu.

- Sinisiä tanskandoggeja on Suomessa ehkä muutamia satoja. Yleensä kilpailuissa on ainakin muutama sininen mutta ei tänään. Ei se meitä haittaa, Tuusulasta Mänttään tullut VT kertoi.

Hän kasvattaa miehensä kanssa tanskandoggeja. Hermann ja sen kasvinveli Adolf on tuotu Yhdysvalloista ja niillä on jo useita jälkeläisiä. Hermannin korvat oli ehditty typistää pentuna. Se tekee koirasta entistä uljaamman näköisen.

- Sininen tanskandoggi on koiramaailman apollo. Olenkin sanonut kaikille, että älkää ottako tällaista koiraa, jos ette halua kerätä katseita kaikkialla, VT kertoo.

Hän sanoo haaveilleensa näyttelykoirasta vuosikausia. Kun mies lopulta suostui, ehtona oli, että perheeseen hankittaisiin nimenomaan sininen tanskandoggi.

- Halusimme ison koiran, sellaisen joka ei mene heti rikki. Hermann elää täysillä. Liikumme paljon ja käymme esimerkiksi vinttikoiraradalla juoksemassa pupun perässä.

VT ei löydä Hermannista tai rodusta mitään huonoja puolia. Suuri koira aiheuttaa tietysti enemmän kustannuksia kuin pieni. Ruokaa kuluu ja tilaa pitää olla riittävästi.

Heille näyttelyt ovat osa harrastusta ja sosiaalista yhdessäoloa. Vaikka Hermann on voittanut jo lähes kaiken mahdollisen, jotain on vielä kiikarissa.

- Ensi viikonloppuna Helsingissä järjestetään Euroopan voittaja -näyttely. Se olisi vielä hieno jatko aiemmille voitoille, VT arvelee.

Kuvateksti: Makupala. Sininen tanskandoggi Hermann on emäntänsä VT:n lemmikki. Koira on saavuttanut näyttelyurallaan lähes kaiken, mitä koira saavuttaa voi. "

(Ei nuo Pohjoismaiden voitot ihan olleet kohdallaan, jos tarkkoja ollaan, mutta muutoin juttu oli oikein mukavasti kirjoitettu lyhyen haastatteluhetken perusteella.)

     
  24.2. - 2.3.2005 - 8/2005 Katso, Teksti ja kuvat Elina Jäntti
     
 
"Hockey Nightin toimittaja Inka Korhonen oli ensimmäistä kertaa mannekiinina ja tekemisissä ison koiran kanssa.
- Päätin päästä koirapelostani eroon Hermannin avulla, 80-kiloisen tanskandoggin kanssa lavalla esiintynyt Inka nauraa."
     
  24.2.2005 - 9/2005 Me Naiset
     
 
"Urheilutoimittaja Inka Korhonen koitti pitää aisoissa 80-kiloista Hermann-tanskandoggia. "Sen takia on tällainen jännitys päällä, kun olemme ensitreffeillä", Inka nauroi. "
     
  23.2. - 1.3.2005 - 8/2005 OHO, Teksti Anuliina Tulla, kuvat Kai Gustafsson
     
 
"Inka ja Hermann olivat tapahtuman näyttävin pari.

Urheilutoimittaja Inka Korhonen tuli näytökseen kampaajansa usuttamana.
- Häneltä kysyttiin, tuntisiko hän ketään tummaa pitkää naista, joka ei ole ammattimalli. Minä sitten satuin istumaan siinä kampaajan tuolissa juuri silloin, Inka nauroi.
Toimittaja tunnusti pelkäävänsä koiria, ja hänen näyttelyparikseen osui vielä jättikokoinen tanskandoggi Hermann.
- Tämä on minulle vähän tämmöinen pelkojenvoittamisjuttu."
     
     
  18.2.2005 Iltasanomat, Rita Tainola , Olli Häkämies
     
 
"Iso haukku Stockalla

57 kiloa painava MTV3:n Tulosruudun toimittaja Inka Korhonen yritti pitää 80 kiloa painavaa Hermanni-tanskandoggia aisoissa.
     
     
  22.12.2004 Viikkouutiset, Anne Ravantti
    Hermann is a perfect 10
     
 
HERMANN ON TÄYDEN KYMPIN KOIRA
Vuokko Tienhaaran lemmikkikatraaseen kuuluu kuusi koiraa ja kaksi kissaa
   
 
Meillä on mieheni kanssa molemmilla ollut aiemmin koiria. Tanskandoggi-rotu olikin mieheni valinta, muutoin taloon ei olisi tullut koiraa, kertoo Rusutjärveläläinen Vuokko Tienhaara.

Ensimmäinen koira oli sininen tanskandoggi Adolf ja perässä tuli samanrotuinen ja -värinen Hermann. Urokset tuotiin Yhdysvalloista saakka, koska väri oli sen verran harvinainen.

Nykysin koiria on kuusi. Doggiurosten seurana asustaa kolme greyhoundia, Fiona, Julius ja Anneli, sekä tanskandoggi-pentu Carmen. Joukon jatkona on vielä kaksi kissaa.

Ratalinjaiset greyhoundit alkoivat kiinnostaa, Tienhaara perustelee toisen rodun valintaa.

Tienhaaran tanskandogit käyvät näyttelyissä ja greyhoundit juoksukilpailuissa. Sekä Anneli että Hermann kuuluvat Viikkouutisten valokuvauskilpailun tähtiin.

Kympin koira
Tanskandoggi Hermann on paitsi ystävällinen luonteeltaan, myös niittänyt mainetta näyttelyissä sekä jälkeläissaavutuksillaan.

Adolf-uros on lauman pomo
Ensisijaisesti koirat ovat kuitenkin lemmikkejä.

Kaikki ne nukkuvat yönsä makuuhuoneessa sänkymme vieressä, Tienhaara naurahtaa.

Koirat tulevat hyvin toimeen keskenään. Adolf on sakin pomo ja pitää lauman järjestyksessä.

Adolf ja Hermann ovat molemmat näyttelyissä menestyneitä ja kansainvälisiä muotovalioita. Niitä on lisäksi voinut ihailla mainoksissa ja musiikkilevyjen kansissa.

Hermann on kyllä täysi kymppi luonnetta, ulkonäköä, terveyttä sekä jälkeläissaavutuksia myöten, Tienhaara toteaa hellästi.

Greyhoundeilla ajovietti geeneissä

Greyhoundeilla on ajovietti jo geeneissä, joten ne juoksevatkin kilpailuissa radalla vieheen perässä. Maksiminopeus on jopa 70 kilometriä tunnissa.

Koirissa on myös eroja. Joku on selvästi parempi pitkällä matkalla ja toinen lyhyemmällä, Tienhaara tiivistää.

Kisoissa vauhtia piisaa, mutta kotona ne ovat rauhallisia, ystävällisiä ja sopeutuvaisia.

Tienhaara kertoo vapaa-ajan kuluvan tiiviisti koirien kanssa kotona sekä kilpailu- ja näyttelyreissuilla. Tienhaara myös kasvattaa tanskandogeja omalla kennelnimellä, ja ensi vuodeksi on luvassa lisäksi greyhoundpentue.

Ensimmäisen koirani sain 6-vuotiaana, enkä kyllä osaisi elää ilman koiria, Tienhaara päätää hymyillen.

     
     
  8.7.2003 Keskisuomalainen, Rainer Liimatainen
    Not a little mopp that breaks immediately
  In English Translation in progress.
     
     
  EI SITTEN MITÄÄN MOPSIA, JOKA MENEE HETI RIKKI
 
Etusivulla:
"Hermann sai suukon palkaksi" - Voi kuinka ihana, tuumaa kaksi pikkutyttöä ja ottaa kahdeksankymmentä kiloa painavaa sinistä tanskandoggi Hermannia kumpikin kaksin käsin päästä kiinni. Tyttöjen nenät ovat koiran kuonon tasolla. Isoa koiraa suukottaneella Vuokko Tienhaaralla ei näyttänyt olevan minkäänlaisia ongelmia pitää koiraansa kurissa.

Kuvateksti:
Suukko poskelle. Vuokko Tienhaaran sininen tanskandoggi Hermann on valittu rotunsa parhaaksi Mäntän koiranäyttelyssä.
 

Juttu sisäsivulla:
" Ei sitten mitään mopsia, joka menee heti rikki" - Helsinkiläisen Vuokko Tienhaaran kolme koiraa syö viikossa 15 kilon säkin koiran kuivaruokaa.

Ei ihme, että pienine kärryineen lemmikeilleen evästä kuskaava nainen tunnetaan nimeltä paikallisessa eläintarvikeliikkeessä.

Tienhaaralla on kerrostaloasunnossa kaksi sinistä tanskandoggia ja englanninvinttikoira. Ei siis mitään pikkuhauvoja.

- Vinguin koiraa kuusi vuotta ja kun sitten sain tahtoni väsyttämällä läpi, ilmoitti mieheni ykskantaan, että ei sitten mitään pientä mopsia, joka menee heti rikki, kun sitä vähänkin tönäisee. Kävimme kaikki koirakirjt läpi ja mieheni valitsi tanskandoggin. Hyvä valinta.

Näyttelyitä koirineen kiertävä Tienhaara oli lauantaina kaikkien rotujen koiranäyttelyssä Mäntässä sinisen tanskandoggi Hermannin (Wysiwyg Luke Skywalker Longon) kanssa. Kolmivuotias Hermann on Suomen muotovalio, ja kesällä se käy näytillä Ruotsissa ja ehkäpä Virossa. Hermannillekin haetaan kansainvälisen muotovalion arvo, jollainen on myös Tienhaaran kotiin jääneellä tanskandoggilla, joka ei hirveästi tykkää näyttelyistä.

Tienhaaralle koiranäyttelyissä käyminen on sosiaalinen tapahtuma. Se on myös lisännyt hänen Suomi-tuntemustaan. Enää hän ei kuulemma hukkaa itseään Helsingin ulkopuolellakaan.

- Olin odottanut näyttelykoiraa 30 vuotta, ja nyt kun minulla on sellaisia, kierrän näyttelyitä niin kauan kuin se on kivaa.

   
  18.11.2002 Keskisuomalainen, Heli Paananen
    Dog like the owner?
  In English Translation in progress
     
  KOIRA KUIN OMISTAJANSA
 
Sinisen tanskandoggi Hermannin tie Jyväskylän koiranäyttelyyn tuli New Yorkista, josta omistajansa Vuokko Tienhaara haki koiran kolme vuotta sitten.

- Itse asiassa mies valitsi rodun. Mulle olisi kelvannut ihan mikä tahansa koira, kun vihdoin kuuden vuoden jälkeen yleensä koiran sain. Meillä on kolme koiraa ja kyllä Hermann on se minun. Siihen on erityinen yhteys, Tienhaara tunnustaa, vaikka kertoo koiran olevan kuitenkin enemmän miehensä oloinen.

- En mä voi sanoa olevani niin hönö. Mutta tämä on tosi hyväluontoinen, sellainen iso halinalle, Tienhaara kuvailee ja haikailee koiransa uljaan ulkonäön perään.
     
  6.3.2001 Hyvinkään Sanomat, Kari-Veli Lehtonen
    Wool factory changed into a bubble in Great Dane Show
  English Translation in progress
     
  VILLATEHDAS VAIHTUI KUPLAAN TANSKANDOGGIEN NÄYTTELYSSÄ
 
Esa Tienhaara jlaoitti kahta suurta, kaksivuotiasta tanskandoggia, Adolfia ja Hermannia.Jälkimmäinen oli koonnut jo juniorivoiton ja kaksi sertiä. Hyvinkään Match Showsta ei kolmatta sertiä vielä ollut mahdollista saada. Kilpailuun jättikokoiset koirat tuotiin lähinnä kokemusta hankkimaan.

- Viikossa kuluu koiranruokaa 15 kilon säkki ja muuta lisuketta jauhelihasta lähtien tälle kaksikolle. Asumme Ruoholahdessa ja koirien kävelyttäminen edellyttää autoon ahtautumista. Käymme useimmiten Rajasaaressa, Vantaan Pitkäkoskella tai Järvenpäässä, omistaja Vuokko Tienhaara kertoo.

- Tanskandoggit ovat tyypillisiä nojailijoita. Hetkessä ne ovat ihmisiä vastaan hengailemassa. Lenkillä ne ovat onneksi varsin rauhallisia. Enpä juuri pystyisi estämään, jos ne lähtisivät minua vedättämään liukkaalla kelillä. Pituutta niillä on parisen metriä.
     
  12.7.2000 Hyvinkään Sanomat, Erno Rautaranta
    Great Danes matched for the benefit of Estonian rescue dogs
  English Translation in progress
     
  TANSKANDOGIT KISAILIVAT VIRON LÖYTÖKOIRIEN HYVÄKSI
 
Kuvateksti:
Tanskandoggit ja omistajat pitivät vauhtia kilpailukehässä tuomari Juha Mönkäreen valvovan katseen alla.

Tulokset: Tanskandoggiurokset, 2 = Hermann, 4 = Adolf
     
 
| Back to homepage | postcard | pedigree | e-mail | Links | Guestbook | Pictures |