Tanskandogit
Great Danes

Urokset/Studs Nartut/Brood bitches
Coleridge's Obi-Wan Kenobi "Adolf" Herdolf Padme Naberrie "Carmen"
WYSIWYG Luke Skywalker v Longo "Hermann" Herdolf Coleridge Mara Jade
Ludwig-Herdolf von Gigantic Blau "Luca" Herdolf Leia Organa "Bea"
Herdolf Darth Vader "Hero" Herdolf Herminia Castor "Lili"
Herdolf Nute Gunray "Arvid"
Herdolf Qui-Gon Jinn "Hugo" Herdolf Herbina Cyclone "Roma"
Herdolf Darth Sidious "Atte" om. Kristiina Salonen Herdolf Hayden Crusade "Lulu"
Herdolf Humvee Cruise Sd Darla Herdolf "Wilma"
Herdolf Hummer Crew
Herdolf With Hoppingham "Asmo"
Granneman's Jedi Princess Amidala "Hjördis" - siirtynyt sijoituskotinsa omistukseen

     
UROKSET/STUDS    
   
Adolf
KANS FIN EST LV MVA LVV-03

Coleridge's Obi-Wan Kenobi

INT FIN EST LV CH LVW-03

In Memoriam

Syntynyt/DOB: 8.4.1999, California, USA -11.4.2008 Rusutjärvi, Tuusula, Finland

http://www.tienhaara.net

     
Lonkat/hips: B/C
Kyynärät/elbows: 0/0 (excellent)
Silmät/eyes: ok
Sydän/heart: ok
Turkki/coat: ok
Luonnetesti/temperament test: +182 p.
   
   
Älykäs johtaja. Ei ole järin innostunut näyttelyttämisestä, joten välillä tuntuu ihmeelliseltä että kansainvälisen muotovalion arvon olemme saavuttaneet. Adolf ei pidä myöskään tokosta, mutta rakastaa agilityä, jäljestämistä, rata- ja maastojuoksua. Intelligent leader. Hates show world and obedience but loves agility, tracking, racing and coursing.
     

     
Hermann

Kuva Linda Sandvik
KANS FIN EST RUS LV LTU BALT MVA JV-00 V-01-03-04-05 BALTV-03 LVV-04 LTUV-04 ESTV-04 PMV-05, Maastovoittaja -03, LL 480 V-03 Kiihdytysmestari -03 Kuoppamestari -02

WYSIWYG Luke Skywalker v Longo

BIS INT FIN EST RUS LV LTU BALT CH JW-00 W-01-03-04-05 BALTW-03 LVW-04 LTW-04 ESTW-04 NORDW-05, Coursing Winner 2003, Luhtilaukkaajat 480 m Champion 2003, Accelerating Champion 2003, Sandpit Champion 2002
   
Syntynyt/DOB: 24.1.2000 New York, USA

http://luke.tienhaara.net

     
Lonkat/hips: A/A (excellent)
Kyynärät/elbows: 0/0 (excellent)
Silmäluomet/eye-lids: ok
Sydän/heart: ok
Turkki/coat: ok
   
     
Minulle Hermann on "once in a lifetime", "one in a million" koira - sielunkumppanini. Hermann on kaikkea mitä voi koiralta toivoa ellet sitten halua paljon älykkyyttä.

Hermann on loistava muiden eläinten kanssa. Taloudessamme Hermann on aina toivottamassa uudet tulokkaat tervetulleiksi ja auttamassa heitä sopeutumaan laumaamme.

Hermann pitää näyttelyttämisestä ja esiintyy mielellään (varsinkin isossa kehässä) sekä nauttii viikonloppumatkoista Mámán kanssa.

Hermann rakastaa myös villiä ja nopeaa menoa ja onkin kunnostaunut rata- ja maastojuoksuissa erinomaisilla tuloksilla. Hermannilla on näistä useita epävirallisia voittojakin.

Hermann on myös kysytty mallipoika ja olemmekin olleet muutaman CD:n kansikuvissa sekä telkkari- ja lehtimainoksissa.

Hermann on saanut aikaiseksi jo useamman pentueen. Hän on hyvin kysytty uros, mutta kriteerini narttujen suhteen ovat kovat. Juuri äskettäin Hermannista tuli isoisä kun tytär Hjördis teki pentueen Adolfin kanssa.
Hermann is everything you can wish for in a dog as long as it's not brains. For me he is once in a lifetime one in a million dog. My soulmate.

He is fabulous with other animals. In our house Hermann welcomes new arrivals and helps them to settle in.

Hermann likes showing and enjoys show weekends together with "Mom". He really struts his stuff in the groups.

Hermann loves action and his hobbies are racing and coursing. He has accomplished titles in those activities too.

He has modelled as well. We have been in photo shoots for few CD-covers and PR-pictures as well as for magazine ads.

Hermann has bred few litters and the get has been fabulous. There are lots of requests but I am very strict about his usage as a stud. Just recently Hermann became grand-father when his daughter Hjördis had a litter with our Adolf.

Herdolf Nute Gunray
"Arvid"
Syntynyt/DOB 24.8.2004 Om/Ow: Vuokko & Esa Tienhaara
Lonkat/hips: B/B = Good
Kyynärät/elbows: 0/0 = excellent
Silmät/eyes: OK
Sydän/heart: not ultrasounded yet
Arvid muutti aluksi erääseen perheeseen pääkaupunkialueella. Erinäisten sattumusten summana kävin ostamassa pojan takaisin meille ja hoidimme Arvidin kuntoon. Muutimme myös kutsumanimen, koska Bitteriksi en suostunut koiraa kutsumaan. Arvid was first sold to a couple to the capital area. Due to several issues I bought him back and took care of his physical issues. We also renamed him since I refused to call a dog Bitteri.

Herdolf Darth Vader "Hero"
Syntynyt/DOB 24.8.2004 Om/Ow: Vuokko Tienhaara & Eva Helander
Lonkat/hips: A/A = Excellent
Kyynärät/elbows: 0/0 = excellent

Herdolf Qui-Gon Jinn "Hugo"
Syntynyt/DOB 24.8.2004 Om/Ow: Maritta Helenius & Vuokko Tienhaara
Lonkat/hips: A/A = Excellent
Kyynärät/elbows: 0/0 = excellent

Ludwig-Herdolf von Gigantic Blau
"Luca"
Syntynyt/DOB: 14.4.2006 Om/Ow: Vuokko Tienhaara & Liisa Kangasniemi
Lonkat/hips: B/B = Good
Kyynärät/elbows: 0/0 = excellent
Lucaa odotin yli vuoden. Uroksilla ei varsinaisesti puhuta sijoituskodeista, mutta osaomistuskoti sopii tähän parhaiten. Lucalle löytyi aivan ihastuttava perhe Etelä-Suomen alueelta ja yhdessä kuumeisena poikaa odotimme saapuvaksi. Kävin hakemassa Lucan Unkarista itse ja vankkarakenteinen poika siellä oli vastassa. Lento sujui hyvin ja sopeutuminen Suomeen on mennyt hienosti. Seuranaan Lucalla on Jenni-seropi, useampi kissa sekä nelihenkinen perhe.

NARTUT/BITCHES

     
S Darla Herdolf
Wilma-Kyllikki
Syntynyt/DOB: 24.7.2004 Om/Ow. Riikka Kärkkäinen & Vuokko Tienhaara
     
Wilma on Hermannin tytär SD-pentueesta. Neitokainen mutti Tampereelle Riikka Kärkkäisen huomaan. On sopeutunut uuteen kotiinsa loistavasti. Vientireissuun liittyy metkasti renkaan puhkeaminen juuri sopivasti Teboil-huoltamolle Wilman uuden kodin edustalle. Olin liikkeellä ET:n "Transponderilla" eli kiitoksia Tebikan pojat renkaanvaihdosta sunnuntaina. Blondi ei olisi ikinä saanut sitä vanhaa irti ja uutta paikalle. Wilma is Hermann puppy from Sd litter. She moved to Tampere and lives happily with her co-owner Ms Riikka Kärkkäinen.
     

     

Kuva Linda Sandvik
FIN MVA JV-05 V-05

Herdolf Padme Naberrie
"Carmen"

FIN CH JW-05 W-05
Carmen Show World
Syntynyt/DOB 24.8.2004 Om/Ow. Vuokko Tienhaara
Lonkat/hips: B/B (Good)
Kyynärät/elbows: 0/0 (Excellent)
Sydän/heart: ultrasound OK
Silmät/Eyes: OK 
 
Tämä tyttö jäi kotiin. Kasvaa isänsä ja isoisänsä seurana. Kissat ovat järisyttävän kiinnostavia päivästä toiseen. Tytär seuraa isänsä jalanjälkiä uteliaisuuden ja osallistumisen puitteissa. Älykkyyttäkin on havaittavissa ja mielenkiinnolla jäämme odottamaan kuinka tämä neito muita pyörittää. Carmen stayed at home. She lives with her dad (who lets her to get away with everything) and grand-dad.
   

  Herdolf Coleridge Mara Jade
"MaraJade"
DOB: 24.8.2004 Om/Ow: Mrs Patricia J. Gurtner, USA & Vuokko Tienhaara
     
MaraJade karisti Suomen pölyt tassuistaan ja muutti aurinkoiseen Kaliforniaan isänsä syntymäkotiin. Lento sujui loistavasti ruumassa Teksasiin asti, josta Pat tulikin noutamaan MaraJaden ja jatkolennon ajaksi pääsi matkustamoon.

Korvat lähtivät 8 viikon ikäisenä. MaraJade on nykyään hyvin "all American" ja hänen englanninkielen kuullun ymmärtäminen on kuulemma parantunut huomattavasti. Sopeutuminen uuteen ilmastoon ja kotiin on mennyt loistavasti. Paras kaveri on yorkshirenterrieri Savannah. Tulemme näkemään tätä tyttöä USA:n kehissä jatkossa.
MaraJade took off from Finland and moved to sunny California to live with his grand-dad Indy. Flight went smoothly in the cargo to Texas where Pat came to pick her up and for the remaining flight to California she was allowed to be in the cabin.

Her ears were cropped in the States. She is all American now and her English has improved tremendeously.

 
 
Nobel Herzensbrecher Varda Herdolf
"Hertta"
 DOB: 22.3.2005 Om/Ow: Merja Tirkkonen
Hertta on Hermannin tytär Nobel Herzensbrecher kennelistä Lapista. Ajoimme Merjan kanssa suoraan Helsingistä Meltaukseen ja takaisin samantien. Hiukan hurja ajoreissu. Takaisin tullessa oli pakko ottaa autossa muutaman tunnin tirsat, kun rupesi tiellä näkymään hirviä ja muita omituisuuksia. Hertalla on seuranaan Kuopiossa aktiivinen dalmatialaisneito Mooda sekä ihastuttavan hurmaava frettineitokainen Myy.

Jatkojalostussuunnitelmat jäivät Hertan kohdalla jo alkumetreillä, koska kiusaksi muodostuivat jatkuvat kohtutulehdukset ja juoksut 3 kk:n välein. Hertta päätettiin steriloida hyvässä yhteisymmärryksessä runsaan vuoden ikäisenä. Erinomaisessa hoidossa Hertta on ollut koko ajan ja yhteistyömme Merjan kanssa sujui erittäin hyvin.Tove
Boarhunters Wild Vuokko Herdolf
"Tove"
DOB: 9.6.2005 Sweden Om/Ow: Maria Miettinen
Norbert testasi huumorintajuani ja nimesi pennun minun mukaani.

Alkujaan Tove meni sijoitukseen, mutta palautui ensimmäisestä paikasta takaisin meille. Homma olisi luistanutkin hyvin, ellei Tove olisi päättänyt haluta meillä laumassa ylöspäin ja kehitti voimakkaan antipatian Annelia kohtaan.

Tove lähti kesällä 2006 koeajalle vanhan hyvän ystäväni perheeseen ja sillä tiellä on edelleen. Seurana on esi-teini-ikäiset lapset sekä meidän Adolfin ikäinen rottweiler-uros.

"Kun ensimmäistä kertaa kuulin Tovesta sain sen kuvan, että kyseessä pehmeä ja pieni narttu ja pohdin sopiiko saksalaista tarkkuutta noudattava kasvatustyylini sille, 61-kiloisesta rottweiler uroksesta puhumattakaan.

Toven muutettua meille kävi ilmi, että itse asiassa tyyli hieman pehmennettynä sopii Tovelle paremmin kuin hyvin ja rotikkakin on mitä oivallisin leikkikaveri. 

Tove tarvitsi selkeät rajat ja valtavasti rakkautta kasvattaakseen itsevarmuuttaan. Sen alkuun osoittama pieni arkuus onkin kuukausien saatossa muuttunut normaaliksi epäluuloisuudeksi uusia ja outoja asioita kohtaan. Uudet tilanteet, paikat ja tavarat sen kanssa vain on tutkittava ajan kanssa, kiireettä.

Tove on todella persoonallinen ja se on vahvasti läsnä kaikessa mitä perheessä tapahtuu. Juurkin tuo valloittava persoonallisuus on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen ja nautin joka ikisestä hetkestä sen kanssa jokaisella solullani. 

Virtaa ja vauhtia Tovesta ei puutu, se paneutuu uskomattomalla tarmolla kaikkeen mitä teemme ja on väsymätön lenkkikaveri. Hyvin nopeasti se on oppinut perusasiat, seuraamiset, maahanmenot, istumiset ja muut kommervenkit. Ainoa tilanne, jossa se voisi olla hieman kärsivällisempi on ruokakipon täyttäminen, se ei millään malttaisi odottaa, että saan ruoan kippoon, vaan söisi mieluusti suoraan säilytystynnyristä. Ruoan suhteen ihan kaikki käy, mitä eteen tarjotaan. Onneksi se ei sentään ahmi ruokaa vaan malttaa silti syödä kaikessa rauhassa :o) 

Koko elämäni koiria harrastaneena, joudun nöyrästi myöntämään, että tämä valloittava otus käveli suoraan sydämeeni ja teki sinne pesän itselleen ikuisiksi ajoiksi."
 

Tove and Winston are full siblings to Sissi but from the next litter. Norbert tested my sense of humor and named the puppy after me.

Herdolf Halley's Comet "Leila"

In Memoriam

DOB: 23.9.2006 - 3.10.2007 Om/Ow: Kennel Herdolf

Herdolf Herminia Castor "Lili"
Om/Ow. Mervi Jokinen & Vuokko Tienhaara
DOB: 23.9.2006

Herdolf Hayden Crusade "Lulu"
DOB: 23.9.2006 Om. Mira Koskinen & Vuokko Tienhaara

Herdolf Herbina Cyclone "Roma"
DOB: 23.9.2006 Om. Jade Huhtamäki & Vuokko Tienhaara

Herdolf Alteran Nirr'ti "Pirkko"
DOB: 6.8.2007 Om. Vuokko Tienhaara

Herdolf Belran Ka'lel "Kirsi"
DOB: 6.8.2007 Om. Vuokko Tienhaara

Herdolf Prior Shau'nac
DOB: 6.8.2007 Om. Kristiina Salonen & Vuokko Tienhaara

Piistar Chamunda
musta/black
Om. Tuire Harinen & Vuokko Tienhaara

 


| Back to homepage | postcard | e-mail | Links | Guestbook | Picture Gallery |